ГЕРБ: Подобряването на здравната система е приоритет на правителството

Снимка: БГНЕС архив

ГЕРБ: Подобряването на здравната система е приоритет на правителството | StandartNews.com

За пореден път ставаме свидетели как БСП живеят в друга държава, в друга паралелна вселена, опитвайки се да повтарят една и съща мантра, че нещо не се развива, не се търси реформа и не се признават проблеми там, където наистина съществуват, коментира пред журналисти депутатът от ГЕРБ Александър Иванов относно внесения от "БСП за България" вот на недоверие към кабинета "Борисов 3" за провал в политиката на здравеопазването.

Никой не отрича, че има проблеми, но правителството на ГЕРБ и "Обединени патриоти" е единственото до момента, което се ангажира с тяхното решаване и е приело като приоритет подобряването на достъпа и на здравната система за българските граждани, посочи Иванов.

Колкото и повече пари да сме давали, колкото и да сме осъвременявали, може би системата има нужда от рестарт и ние ще намерим тази формула при широко обществено обсъждане, добави депутатът от ГЕРБ.

Той коментира, че вместо да изброяват колко здравни министри и шефове на НЗОК е имало по време на правителствата на Борисов, от левицата можели да си направят сметка колко пари са дадени повече за здравеопазване и за реформиране на системата, колко високотехнологични болници са били открити и преоборудвани, колко пари са дадени за разкриването на нови онкологични отделения. Иванов отбеляза, че в момента тече процедура за закупуването и подмяната на всички линейки на бърза помощ - над 400 на брой. Той посочи, че в момента се провежда и търгът за електронна здравна система.

Депутатът от ГЕРБ разкритикува БСП, че са подходили избирателно при проведените срещи със съсловни организации - срещнали се само с малките болници, но не и с областните и университетските болници, частните и специализираните лечебни заведения. Той отбеляза, че здравната услуга се предоставя не само от лекари, но и от стоматолози, фармаколози, медицински сестри. Александър Иванов посочи, че ГЕРБ търси широк обществен дебат по тази болезнена тема - българското здравеопазване, и реформите в него.

Той коментира, че разискванията по вота ще бъдат тази или другата седмица и тогава ще се чуе отговорът на всички въпроси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай