ГЕРБ пита актива си с кого да се коалира

ГЕРБ пита актива си с кого да се коалира | StandartNews.com

22 000 членове на партията на Бойко Борисов казват и приоритите на формацията за управленската програма

ГЕРБ прави специална анкета, която да използва за предстоящата си работна среща на 21 и 22 януари, научи "Стандарт". Както първи съобщихме от партията на Бойко Борисов се събират на форум в София, за да очертаят плана си за предстоящите парламентарни избори.

"Над 22 хиляди членове на ГЕРБ са получили днес - макар и в неделмия ден анкетата с важните въпроси, които ще се използват за написването на предизборната платформа", научи "Стандарт" от свои източници в партията. Идеята е ГЕРБ да се допита до хората си и да вземе колективно решение. Отговорите ще са анонимни, за да няма спекулации. През идната седмица ще се събират резултатите, които ще бъдат обобщени на партийния форум събота и неделя. Един от най-интересните и ключови въпроси, които задава ГЕРБ към хората си е този за бъдещи коалиции. "Кои партии могат да бъдат естественият партньор на ГЕРБ?", гласи въпросът.

А отговорите са изброени с подточки. Всеки член на партията може да избере до пет възможности, обясниха още източниците на "Стандарт". Интересното е, че всички партии са включени в анкетата, като възможни естествени партньори за управление - БСП, ДПС, ПФ, РБ, АБВ, БДЦ. Включени са дори и ДСБ на Радан Кънев, новият проект на Христо Иванов - "Да, България", както и новата партия на Николай Бареков, партията на Веселин Марешки, дори и "Нова алтернатива" на Николай Цонев и "Глас Народен" на Светльо Витков. В анкетата присъства обаче и въпросът - "Кои са партиите, от които ГЕРБ трябва да се дистанцира?". И тук са изброени всички партии от политическата сцена.

Не по-малко важен е и въпросът, за това кои сфери от обществения живот трябва да са приоритет на ГЕРБ в следващата управленска програма. И тук възможните отговори са няколко - Транспорт, образование, енергетика, туризъм, икономика, земеделие, здравеопазване и т.н.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай