ГЕРБ: Нинова се припознава във всичко

Лидерската роля на Борисов е безспорна, не само в страната ни, но и в ЕС, обяви Цветанов

ГЕРБ: Нинова се припознава във всичко | StandartNews.com

Не мога да си представя, че председателят на най-голямата опозиционна партия се припознава във всичко, което ГЕРБ казва. Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус".  "Днешната пресконференция, която беше дадена от страна на БСП е доста учудваща за нас", продължи той на брифинг в партийната централа.

Нека на 1 септември, когато ще се обсъжда законодателството, което се предлага от изпълнителната власт - те да бъдат активни. Ние ще бъдем с протегната ръка, защото знаем, че едно законодателство да бъде устойчиво и стабилно, трябва да намерим политическия консенсус, заяви Цветанов по повод решението на БСП да извади свой проект за антикорупционен закон. 

Той призова Корнелия Нинова, когато става въпрос за кореспонденцията й с австрийската държава и прокуратурата да не забравя за други случаи, свързани с нейната партия. „Нека г-жа Нинова да бъде обективна във фактите и всичко, което изнася в публичното пространство, да бъде кореспондиращо с реалните факти", заяви Цветанов. Той заяви да не се говорят лъжи и да не се създават условия за разделяне и противопоставяне.

Много е важно хората да разберат, че трябва да се поема отговорност. Вместо Нинова да се занимава със себе си, трябва да излезе и да каже, че този проект е вреден за държавата", коментира пък депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров.  

Не сме коментирали дали Корнелия Нинова е виновна за „Цанков камък", или не - не ни притеснява фактът, че ще ни дава на съд, допълни друг депутат от ГЕРБ Александър Ненков. "Ние никога не сме коментирали дали тя е виновна, или не, ние сме казали единствено и само, че тя е участвала в кабинета, в който проектът се е бил реализирал", каза още той и добави, че това третата подобна пресконференция на Нинова. 

В типичния си стил Корнелия Нинова създава напрежение и разделение, правейки заключения за разговора между лидерите на Германия и Турция, заяви Цветанов. "Лидерската роля на Борисов е безспорна, не само в страната ни, но и в ЕС", допълни зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов обърна внимание на оценката след подписване на декларацията за договора за добросъседство с Македония. В тази връзка той благодари на БСП, че са подкрепили тази декларация и отчете, че тогава от опозицията пак са спекулирали, че Бойко Борисов не желае да присъства на дебатите в Народното събрание. „Всъщност развенчахме поредния лъжлив сигнал, който се даде от парламентарната им група", заяви Цветанов.

Писмото, в което се казва, че Корнелия Нинова няма общо с „Цанков камък" не е подписано от главния прокурор, както тя твърди, заяви той. Подписът бил на наблюдаващия прокурор. "Днес това, което ви показа като писмо беше точно това, което си е качила във „Фейсбук" страницата, защото знае, че ще се зададат въпросите дали има използване на думичката лъжа в начина, по който се предлагат и представят на медиите дадени писма като кореспонденция между съответните институции и дадените политически централи. Това писмо е от прокуратурата на Република България, това е верен факт", заяви Цветанов. Според него, тук следва да се зададе въпросът дали когато Корнелия Нинова изнася факти те отговарят на казаното от нея. „

Не бих искал да кажа, че тя е излъгала, но съм убеден, че е направила умишлено подвеждане на журналистите, цитирайки, че е получила днес отговор от главния прокурор. Виждате, че в законодателството си, те предлагат президентът да е този, който да назначава съответния председател или заместник-председател на антикорупционния орган, продължи Цветанов и допълни, че ГЕРБ ще спре да отговаря на Нинова. 

Погледнете регистрационната книга на КТБ и вижте колко пъти Кирил Добрев е имал срещи с Цветан Василев и колко пъти от ГЕРБ сме имали. Той може да изнася лекции за Цветан Василев и се казва Кирил Добрев, коментира Тодоров. 

ГЕРБ ще фокусира вниманието си върху това в този управленски мандат да няма банкова криза, подобна на КТБ, гарантира Цветанов. Той обърна внимание, че банковата криза в периода 1995-1996 г. е била продукт на управлението на БСП, както и КТБ. "Ако имахме управленски мандат, нямаше да допуснем да има фалит на КТБ", заяви Цветанов.

Антон Тодоров допълни, че има доклад за гражданска конфискация на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество в размер на 2, 2 млрд. лв. почти. "В двуинстанционно съдебно производство съдът прие моите думи, че Цветан Василев е „гепнал" 3, 7 млрд. лв. и го осъди на две инстанции. Когато човек е уверен в своите доказателства и тези той не бяга в Белград, където може да се скрие, а идва тук и доказва тезите си с документи", коментира Тодоров. По думите му много пъти Цветан Василев е твърдял, че разполага с архив от документи, които могат да обърнат нещата в България. Според него не бива да се забравя, че цялостното изтегляне на семейството на Цветан Василев, говори, че тези хора са гузни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай