14:55 ч.

14.01.18

2 мин.

0

9

0

ГЕРБ контраатакуваха БСП: Дано послушат Станишев за конвенцията /ОБНОВЕНА/

от редактор |

ГЕРБ контраатакуваха БСП: Дано послушат Станишев за конвенцията /ОБНОВЕНА/

Много се надявам в предстоящите обсъждания българските социалисти да послушат лидера на европейските социалисти Сергей Станишев и да поправят политическата грешка, както той я нарече. Това каза на пресконференция в централата на ГЕРБ външният министър Екатерина Захариева.


„На разположение сме за голям дебат, да обясним текстовете", посочи тя. „Не се заигравайте с дребни популистки неща", призова Екатерина Захариева. „Конвенцията ще задължи българската държава да осигури превенция и възпитанието на децата, че насилието над жените не е приемливо", обясни тя.


"Големият финален дебат за съдържанието на Истанбулската конвенция трябва да се проведе в парламента, сред и от законодателите", допълни министърът на правосъдието Цецка Цачева.


„В дебата, който върви през различните институции, в това число и Министерството на правосъдието, довършихме процедурата по съгласуване, което е задължително", обясни тя. „Бе постигнато пълно единодушие между представителите на държавните институции, на неправителствения сектор, на магистратите", заяви Цецка Цачева.


„Очаквам в парламента да има широк дебат, няма нужда да бързаме, спекулация е, че се бърза - искаме дебатът да се състои", коментира правосъдният министър. „Завършихме подготвителната работа и даваме възможност на депутатите да се запознаят с Конвенцията, с проекта на закон, който е предложен с определени резерви", каза още Цецка Цачева.


"Един милион български жени са подложени на домашно насилие. Изключително учудена съм, че Корнелия Нинова не иска по-добра защита за тях", включи се евродепутатът Ева Майдел.


„Изключително ми е интересно като вицепрезидент на социнтерна тя ще се срещне със своите колеги на следващото заседание и ще обясни позицията си, че като българка, представителка на втората по големина партия в България не подкрепя по-добрата защита и превенцията на насилие над жени", посочи тя.


„Изразявам недоумение и учудване от позицията по Истанбулската конвенция, която беше официално обявена вчера от Корнелия Нинова и от БСП. Само преди няколко месеца, през септември 2017 година, гласувахме Конвенцията в Европейския парламент и тя беше подкрепена от всички евродепутати от ПЕС, включително и българските представители", поясни евродепутатът.


„Изглежда, че Националният съвет на БСП и Корнелия Нинова отстояват едни позиции в Брюксел, преди месец на съвет на ПЕС БСП е подкрепила ратификацията на Конвенцията, няколко дни след това - в България казват, че няма да я подкрепят", изтъкна Ева Майдел. „В Брюксел можем да бъдем европейци и да отстояваме едни теми, а когато се върнем в България - променяме позицията си", коментира тя.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 02:55 · 17.01.2018
А този Местан , още сега трябва да се ликвидира ,за да нестане утре късно , понеже тази дърта маймуна , вече открито си говори за автономия и настройва и подготвя населението от мюсулмански произход за автономия ,понеже знае че Турция го закриля ,като се крие от време на време в турското посолство !
Потребител · 02:39 · 17.01.2018
Нашите национални предатели , вече разпродават България на турците ,и пускат по телевизията само турски сериали като промиват мозъците на по възрастното население на България ,по националната ни телевизия се говори на турски това ли е България ,национални предатели на БГ !
Потребител · 02:26 · 17.01.2018
Червеният педерас Станишев един път да е в консенсус с гъзолисците от ГЕРБ които се подмазват на ,Ердоган и на нашият турчин от български произход , или нашият българин от турски произход , а според мене неговата фамилия е предала хритиянската си вяра и Христос ,за да си спасят кожите говоря разбирасе за Доган и всички мюсулмански фамилии които утре ще поискат автономия в България и нашите национални предатели от ГЕРБ ще им дадът от страх , че Турция ще ни нападне ако него строят !
Потребител · 08:38 · 15.01.2018
На по младата от двете убавици -син да и се роди. Зет да и доведе
Потребител · 07:16 · 15.01.2018
Травестита изка да гласува за третия пол , нормално е понеже е травестит, но него натрапвай на другите , и какво ще рече трети пол , педераси и лизбийки , на тях ли викате трети пол ?
Потребител · 02:32 · 15.01.2018
Тъпи, червени тролчета
Потребител · 21:31 · 14.01.2018
Само ги вижте КАК ГЛЕДАТ !
Наведени към Европа със задник към Босфора !
Това е ГЕРБ !
Потребител · 15:26 · 14.01.2018
кув-ку с очилцата, не партиен член вече, в дясно мое
Потребител · 15:26 · 14.01.2018
ку-ку с очилцата, не партиен член вече
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар Кирилизирай



Новините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент