ГЕРБ изрази категорична подкрепа за отиващите си министри и техните наследници

ГЕРБ изрази категорична подкрепа за отиващите си министри и техните наследници | StandartNews.com

Категорична подкрепа за отиващите си министри и техните наследници заяви ПГ на ГЕРБ. Председателят на групата Цветан Цветанов акцентира върху визията на партията за развитие на България, благодарение на която на парламентарните избори е получила най-висок резултат. Няма нито едно отстъпление на нито един министър от поетите ангажименти и декларираните приоритети в пленарната зала. Най-важният е образованието, припомни Цветанов.

БСП са загубили връзката с хората и са слаба, виртуална опозиция, отчете той. В същото време правителството изпълнявало обещанията си за доходите в бюджетната сфера, пенсиите, налице е четири на сто икономически растеж, приходите са 2 млрд. лв. Цветанов попита социалистите дали при тяхното управление са имали подобни резултати.
Днес има десант на депутати от БСП в страната, за да популяризират визията на БСП за България, докато ГЕРБ не прави десанти, а винаги е в диалог с хората, коментира той. И помоли колегите си първо да се запознаят с проблемите, когато отиват да представят визията си за развитието на страната.

Важно е да се знае за транспортно министерство, към което имаше много упреци, задълженията на БДЖ бяха около 800 млн. лв., когато левицата приключи мандата си, в момента дългът към държавата е 110 млн. лв., отчете председателят на ПГ на ГЕРБ. Над 624 млн. лв. ще бъдат за инфраструктура, продължи той. По темата "сигурност" от началото на сегашния управленски мандат до момента са назначени 1700 полицейски служители, създадени са 600 мобилни екипа.

Важно е да се посочи, каза още Цветан Цветанов, единственият момент, когато сте поели морална отговорност, е през 2014 г., когато си подадохте оставките и отидохме на предсрочни избори, оставяйки държавата задлъжняла.

Завишаването на смъртността по пътищата стана при управлението на Цветлин Йовчев и Пламен Орешарски, отбеляза още той. По думите му, най-големият корупционен натиск, действия у нас, са били при кабинета "Орешарски". Цветанов припомни, че професионалното израстване на Младен Маринов, критикуван днес от президента, е започнало при мандата на БСП.

В момента това, което се прави от правителството и което ще продължат и новите министри, е да се намалят дефицитите в транспорта, да се увеличи численият състав в МВР, обучение на 6000 служители за процесуално-следствени действия.
ГЕРБ печели изборите, защото БСП не спазва обещанията си, обясни формулата на успеха Цветанов.

Ние наказваме с оставка своите хора, които са работили отговорно, стремили са се да постигнат резултати и всеки един от тях може да докладва сериозни постижения в тяхната област, каквито досега не е имало, подчерта председателят на правната комисия Данаил Кирилов. Политическият дебат, по думите му, лесно може да се манипулира и не е редно той да е сравнителен на база какво направи правителството на тройната коалиция, какво - тримата министри. Разликата се виждала от избирателите, а ГЕРБ се състезавали за гласа на всеки един от тях.

С уговорката, че не атакува опозицията, Кирилов оцени високо работата на Ивайло Московски като министър на транспорта, поел един много тежък сектор с огромни дефицити и наследени проблеми. Няма да питам, подчерта председателят на правната комисия, кога точно задлъжня БДЖ, кой сключваше сделките за доставка на мотриси или подвижен състав.

Екипите в транспортното ведомство, според него, са работили добросъвестно, качествено по отношение закона за концесиите. В крайна сметка всички ние ще решим за процедурата по концесиониране на летище София, припомни Данаил Кирилов. За Нанков - успешен министър на регионалното развитие, вътрешният министър Валентин Радев е понесъл много атаки от опозицията, но като дисциплиниран офицер се е справи с този сектор.

По отношение на новите кандидати: за Росен Желязков - гарантира, че е прекрасен професионалист, юрист с изключителна квалификация и опит. Качествени и успешни били Петя Аврамова и Младен Маринов.

Вие сте способни да опозорите всеки човек, избирателите, смятам, че приеха оставките като морален, невиновен акт, обърна се Данаил Кирилов към опозицията.

Колегата му Спас Гърневски припомни 7 февруари 2006 г., когато 19 българи загинаха при падане на автобус от моста на Бяла, но тогава никой не е нарекъл БСП убийци и не е поискал оставките им. Той свърза ограбването на България, олигарсите с бившите БКП и ДС, подчертавайки, че много от сегашните олигарси имат отношения със сегашната левица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай