ГЕРБ и РБ: Отиваме на избори, ако няма други възможности

ГЕРБ и РБ: Отиваме на избори, ако няма други възможности | StandartNews.com

Срещата протече конструктивно. Бяха обсъдени двете години в коалицията - резултатите от това управление. Дадохме си ясна сметка, че ГЕРБ и РБ са готови да отиват на предсрочни избори, ако всички възможности преди това са изчерпани. Това обяви здравният министър в оставка Петър Москов след продължилата близо 3 часа среща между премиера в оставка Бойко Борисов и лидерите на партиите в РБ в опит за подреждане на кабинет в рамките на това НС.

От ГЕРБ обаче не са казали категорично подкрепят или не. "Те заявиха, че в разговори за бъдещо мнозинство можем да влезем само след фактическо връчване на мандат от президента Росен Плевнелиев.

"ГЕРБ счита, че е много рано още преди да е връчен втория мандат на БСП и третия мандат да се водят разговори за евентуална бъдеща подкрепа, бъдещо мнозинство в този парламент", обяви и лидерът на бюджетната комисия Менда Стоянова.

"На този етап най-реалистичното, което предстои на България, са предсрочни парламентарни избори в края на март", отбеляза и съпредседателят на ПГ на РБ Найден Зеленогорски. И той е убеден, че "едни отговорни политици няма как да вземат решение във вариант на хипотеза за връчен мандат". Иначе решението на ИС на блока от тази сутрин ще бъде обсъдено на заседание на парламентарната група.

"И двете формации - ГЕРБ и РБ сме по-скоро скептични за кабинет в рамките на това НС", призна Петър Москов. Все пак реформаторите били длъжни, ако получат мандат от държавния глава, да изпълнят всички стълки публично и да се отиде на предсрочни избори, ако това е единственият вариант. ГЕРБ отново ще е първата партия, с която РБ ще седне на разговори, ако получи мандат за съставяне на правителство.

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай