ГЕРБ и „Обединени патриоти“ се опитват да се сдобрят на извънредна среща в парламента

ГЕРБ и „Обединени патриоти“ се опитват да се сдобрят на извънредна среща в парламента | StandartNews.com

Лидерите на парламентарното мнозинство се събраха на извънредна среща в парламента, за да тушират напрежението в коалицията, избухнало с нова сила през последните дни, предава Канал 3.

В стаята на Обединените патриоти влязоха един след друг преди минути лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, на ПГ на ОП Волен Сидеров и лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Преди да влезе на срещата Симеонов направи лаконичен коментар във връзка с искрите, които прехвърчат между коалиционните партньори..

"Няма напрежение", отсече Валери Симеонов в кулоарите на НС.

На въпроса дали на коалиционния съвет в ОП са успели да тушират напрежението, отвърна с въпрос: "Вас какво ви интересува тая работа? Отношенията в едно семейство са си работа на семейството", почти цитира той изказването на Цветанов от вчера.

"Нали виждате, че има правителство, има управление", пробва да неглижира коалционните трусове вицепремиерът от НФСБ.

Симеонов не смята, че трябва да бъде сменен председателят на ПГ на ОП Волен Сидеров, чието избиране е подкрепил, бе коментарът му по повод острите реплики на Сидеров.

Лидерът на "Атака" го нападна с думите, че ако му тежи вицепремиерският пост, той самият би могъл да го смени.

На това Симеонов се засмя и отвърна, че няма проблем, само че решението за поста му не е на тях двамата, а на цялата коалиция.

Припомняме, че в последните дни се разразиха остри разногласия в управляващата коалиция по различни въпроси, което доведе до размяната на обидни реплики пред медиите между лидери на партиите влизащи в нея. Снощи Валери Симеонов каза в аванс, че се очаква "в много скоро време коалиционният съвет да се събере за изясняване на ситуацията."

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай