18:25 ч.

28.08.18

2 мин.

0

16

0

ГЕРБ: БСП грубо политизират и раздават присъди по случая с катастрофата край Своге

от редактори |

ГЕРБ: БСП грубо политизират и раздават присъди по случая с катастрофата край Своге

Днес от БСП видяхме грубо политизиране на материята и раздаване на присъди, заяви на брифинг регионалният министър Николай Нанков по повод искането на БСП правителството да подаде оставка заради тежката катастрофа край Своге на 25 август.


„Не е много редно, дори би било престъпно, да се правят манипулации и да се раздават присъди", обяви той. „Която и фирма да беше строител по обекта, действията на АПИ и на компетентните органи, щяха да бъдат същите", посочи министърът. „Бяха иззети всички налични документи по случая, от МРРБ беше предоставена допълнителна информация", уточни Николай Нанков.


„Георги Свиленски отново не е разбрал за какво иде реч. Никога АПИ не е имала проблем с намирането на фирмата, водена е комуникация съгласно нормативните процедури за това да се отстранят дефектите", обясни регионалният министър. „Може би това е нивото му, няма да влизам в подробности да го коментирам", каза още Нанков.


Не сме се опитвали да прикриваме нищо, изнесохме информация, че има проблем с пътната настилка. Дали това е причината за инцидента, ще установят компетентните органи, каза още Нанков. „Становището на АПИ за пътната настилка е предадено в Националната следствена служба", посочи той. „Уведомленията от АПИ ще се окажат 7, а не 5, за отстраняване на нередности по пътя", коментира Николай Нанков.


„Призовавам всички институции за свои действия или бездействия да си понесат отговорността", заяви регионалният министър. „Защо БСП не поискаха оставката на общинските власти в Своге, много се говори за мантинелата, която е в компетенцията на общинската администрация", попита Нанков. „Имаме трафик камера, която освен да брои колите, отчита и скоростта. Много ще е интересно с каква скорост ежедневно са се движили там автомобилите и автобусите, но не мога да оглася тези данни", посочи регионалният министър.


Ако има някой отговорен, той няма да бъде пощаден. Независимо коя е фирмата и кой е управлявал, заяви от своя страна народният представител от ПГ на ГЕРБ Александър Ненков. „ГЕРБ винаги носи своята отговорност", обяви той. „Подозирам, че от БСП нямат желание да се търси истинският виновник. Ако имаха желание като хора да се намери причината, можеше да изчакат поне няколко дни. Това означава, че като водеща партия не вярват на институциите в държавата", коментира Ненков.


„За оставки и корупция говорят хората, които въведоха модела „батко и братко", заяви депутатът. „Това че Бойко Борисов е виновен за смъртта на хората в катастрофата е чисто безочие", посочи Александър Ненков. „Искаме виновният за катастрофата да поеме своята отговорност, независимо кой е бил директор, проектант и т.н.", каза още той.


Времето
Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 21:42 · 29.08.2018
Не може винаги хигиенистката или шофьорите да са виновни! Какво е
виновна хигиенистката че пътят не е
направен както трябва? Шофьорът ли ще
отговаря за некачественото строителство?
До кога едни ще усвояват парите, а
други ще съдят?
Shopeto · 08:00 · 30.08.2018
@Потребител Какво имаш в предвид с "некачествено строителство"? Асфалтът ли е некачествен, мантинелата ли е поставена погрешно, радиусът на завоя ли е много малък...? За всяко нещо са отговорни различни хора по различно време. Може и да си прав като казваш, че са усвоили парите и не са си свършили работата качествено, но без нещо конкретно, звучиш малко като тия, които кой каквото и да направи, те все са недоволни... сещаш се за какво е реч, нали?
Потребител · 21:37 · 29.08.2018
ОСТАВКА!
БЕЗУСЛОВНА ОСТАВКА!
СЪД ЗА ЧИНОВНИЦИТЕ И В БЕЛЕНЕ!
Shopeto · 07:48 · 30.08.2018
@Потребител Моля те спри да сънуваш. Сталин е мъртъв и Белене вече го няма :)
Потребител · 17:56 · 29.08.2018
След като не им стигна, че умъртвиха животните на хората в Родопите,
сега считат за НИЩО и смъртта на хората.
Най-нелепото обвинение е към шофьора !
Нагли, по-нагли, ГЕРБ !
прокорор съдия · 15:38 · 29.08.2018
Корнелия Нинова е силно религиозен човек.
Потребител · 02:37 · 29.08.2018
кой кой е в Трейс груп
Потребител · 02:32 · 29.08.2018
С реакцията на простото дс-буда, режещия лентички ПРИ тая трагедия той пак иска да седи на власт само едно трябва народа да помни на тоя ачовски изрод да не му се дава да припари от банкя от власт
Потребител · 23:24 · 28.08.2018
Ах как я боли Корнелия, че сме взели част от тия 28 милиона за смешния път. Иска да ги бе взела тях, ама нъцки! Народа ги даде на НАС!
Потребител · 21:31 · 28.08.2018
Народа (ден или според бсп депутат) и на следващите избори, че и до смъртта на тази антибългарска партия ще им покаже, че времето на народния съд го няма и не те обвиняват и съдят. А относно льотчик Радват ако и този път власта просто стореното ще значи че са с тях.
Потребител · 21:28 · 28.08.2018
Курнелея ще види власт когато цъфнат налъмите,никой в Европа не иска да чуе за комунисти-убийци и атентатори,избили хиляди хора без съд и присъда.
Потребител · 17:53 · 29.08.2018
@Потребител Всички искат ГЕРБ - РОВЕНЕТО в КОФИТЕ - ГАРАНТИРАНО от ГЕРБ !
Потребител · 21:26 · 28.08.2018
Кажете нещо и за катастрофата на Бяла,нали всемного знаете
Боко · 11:01 · 30.08.2018
@Потребител Бай хой да извади всички лентички който е прерязал да види пишели Своге и ако пише да подаде Оставка , ако не пише още 3 мандата
Потребител · 21:24 · 28.08.2018
Георги ССвиленски гледа да се уреди пред баджанака си Радев от благодарност,че го е освободил.от Десито,затова се натяга на ужким
Потребител · 19:07 · 28.08.2018
С рeакциитe на курнeлия продавачката на кисeли краставици ПРИ тая трагeдия тя пак да иска да взима власт само eдно трябва народа да помни на тоя жeнски изрод да нe му сe дава да припари на 100 км от власт
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент