Ген. Радев: С Йотова ще сме коректив на управлението

Ген. Радев: С Йотова ще сме коректив на управлението | StandartNews.com

Стотици граждани на Ямбол заявиха своята подкрепа към кандидата за президент и върховен главнокомандващ, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев по време на срещата си с него. Бивши военни, симпатизанти, както и членове на партията, граждани, членове на инициативния комитет в негова подкрепа, казаха, че той е единствената алтернатива на статуквото.

„Коректив на управлението и действията му в ущърб на българските граждани ще сме единствено президентската двойка – Румен Радев и Илияна Йотова". Това заяви ген. Радев. Той подчерта, че основният му опонент на изборите ще е кандидатът на една добре смазана машина за избори и трябва всички български граждани, които искат промяна, да се мобилизират, за да няма фалшификации. По думите му от тях губи само българският народ. „Неизвестният кандидат от ГЕРБ за тези избори води в социологическите проучвания. Това е театър на абсурда. Когото и да определи Борисов като кандидат на ГЕРБ за тези избори, той ще бъде само негов аватар. Сигналът, че все още нямат обявен кандидат е само един, но каквото и да си мислите, ние гражданите ще решим кой ще е следващият президент", заяви генералът.

„Ген. Радев е нашият кандидат, на българските граждани, които искаме промяна", заяви народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛАГРИЯ и председател на инициативният комитет от района в подкрепа на ген. Румен Радев и Илияна Йотова, Атанас Мерджанов. Той подчерта, че последните дни са ярък пример как настоящият президент се отнася към проблемите на армията и външната политика. „В лицето на ген. Радев имаме не просто алтернативата, имаме волевият представител на една от най-елитните сфери на българското общество, каквато е българската армия, за който ще е въпрос на чест и достойнство да защитава националните интереси на България", категоричен бе той. Според него всички, които обичат родината си и желаят бизнесът, образованието, здравеопазването да се развиват за нашите деца, ще подкрепят кандидат-президентската двойка Радев - Йотова.

„Човек, израсъл в Равнец, боец на МиГ-29, човек, който просляваше изтребителната ни авиация на различни международни форуми, който успя да реализира подготовката на летателния състав на нивото на западните летци", така описа кандидат-президентът полк. Попгеоргиев, бивш командир на генерала и зам.-председател на комитета в подкрепа на кандидат-президентската двойка Радев-Йотова в Ямбол. Той му пожела да изпълни девизът на авиацията „Напред и нагоре!".
На събитието присъстваха и Деница Златева – член на ИБ на НС на БСП, народните представители от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ - Кирчо Карагьозов, Петър Кънев, областният председател на БСП - Ямбол Митко Антонов и председателите на общинските организации от областта, както и стотици граждани от областта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай