16:10 ч.

17.06.17

1 мин.

0

0

0

Евродепутатът Илхан Кючюк на стратегическа визита в Кипър

от Стандарт |

Евродепутатът Илхан Кючюк на стратегическа визита в Кипър

Групата на АЛДЕ посредничи за обединение на острова


София, 17 юни 2017 г. – Евродепутатът на ДПС Илхан Кючюк взе участие в стратегическа визита в Кипър, която бе организирана от групата на АЛДЕ в Европейския парламент. По време на посещението евродепутатите се срещнаха с лидерите на двете страни, специалния пратеник на ООН за Кипър и представители на гражданското общество.


„Смятам, че моментът е подходящ за провеждане на тази визита, защото сме в заключителната фаза на историческите преговори. Срещите които проведохме ни индикираха, че двете страни споделят едно мнение по голяма част от деликатните теми и остава да се разберат по въпросите за сигурността и гаранциите. Това е последния шанс на това поколение политици. И Анастасиадис и Акънджъ трябва да проявят своето лидерство. Лидерството не е стратегически или тактически въпрос, то е в името на двете общности", заяви Кючюк.


По време на визитата, в която участие взеха още евродепутатите Хавиер Нарт и Мариче Схаке беше изразена позицията, че Европейския съюз трябва да продължава да насърчава двете страни като използва своя политически и дипломатически потенциал. Според Кючюк ще бъде истински международен и външнополитически успех за България, ако обединението се случи по време на нашето председателство.


Припомняме, че поредния кръг от преговори за обединението на остров Кипър ще започнат на 28 юни в Швейцария.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент