ДПС застана зад Борисов за изтребителите

Приоритет са опазването на морската и сухопътна граница, обяви зам.-председателят Янко Янков

ДПС застана зад Борисов за изтребителите | StandartNews.com

ДПС даде рамо на позицията на премиера Бойко Борисов по отношение на покупката на новите изтребители, обяви Канал 3. Борисов заяви по-рано през деня, че ще купуваме самолети най-накрая, защото това не е най-важното в момента за армията.

"Това е знаково изказване на премиера и то е изпълнено с мъдрост, защото трябва цялостна стратегия за отбранителния сектор на България, а не инцидентни ходове с частично решение на проблемите", заяви зам.-председателят на ДПС и спец по сигурността Янко Янков.

Според него стратегията за армията трябва да е дългосрочна и да има приемливост, а не да се отменя от всяко ново правителство. "6 изтребителя няма да ни решат проблемите, ако се наложи. Ако можем да си ремонтираме самолетите, защо да не го направим?", заяви Янков. Той бе категоричен в този момент трябва да обърнем по-голямо внимание на опазването на морската и сухопътна граница, както и на Специалните части.  "И от тази гледна точка премиерът е прав", коментира политикът.

"На нас ни трябва стратегия, не частични елементи, а цялостно да си купим национална сигурност", заключи Янко Янков."В момента, в който се съпоставят нещата, трябва да се вземе адекватното решение", коментира зам.-шефът на ДПС, чийто ресор в партията е сферата на сигурността.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай