ДПС: Валери Симеонов прескочи всички граници

Националистите са в играта с каналите за мигранти, обяви Йордан Цонев

ДПС: Валери Симеонов прескочи всички граници | StandartNews.com

Когато има декларация от името на парламентарна група, в залата трябва да има минимален ред и чуваемост, защото нещата, които цяла парламентарна група иска да каже, са важни. Това каза от парламентарната трибуна Йордан Цонев от ДПС във връзка с позицията, която бе изразена по-рано от "БСП за България", цитиран от "Фокус". 

През цялото време не можахме да разберем половината от декларацията от шума. Разбирам, че са ви коалиционен партньор, г-жо председател, но нищо няма да промени истината. Тези неща са изключително важни за българските граждани. Не можахме да ги чуем. Тези неща са продължение на онова признание, на онази активистка на националистите, която сключи споразумение със съда, признавайки си, че е участвала в канал на мигранти. Ето го пътят на този канал. Разбирате ли, че коалиционните ви партньорите са в тази игра?", запита Цонев.

ДПС ще подкрепят всички усилия, независимо на БСП или на който и да е, за да бъде разкрита тази истина и пред българските граждани, и пред европейските ни партньори, заяви той.

Приятно съм провокиран от тона. Спокоен, такъв какъвто трябва да бъде в българския парламент, без обиди, без квалификации, с опит за обяснение", каза Цонев във връзка с декларацията на Волен Сидеров, която бе представена преди неговата. "Парламентарната група на ДПС първа поиска оставката на сегашния вицепремиер Валери Сименов и още преди влизането във властта говореше защо не трябва да влиза във властта този човек и неговата формация", коментира Цонев. Той обясни, защо ДПС смята, че трите формации в "Обединени патриоти" не са патриотични, а националистически. ДПС не е срещу патриотите, защото той обединява, а срещу  етнонационализма", продължи Цонев.

България не е моноетническа държава. Много може да се иска на някой, но в България живеят различни етноси. Езикът на Валери Симеонов не спомага за единството на нацията, напротив, разделя хората, обижда, една етническа група я настройва срещу друга. Затова ние искаме оставка на Валери Симеонов, като човекът, който е използвал най-лошия език, и е направил най-много грешки в тази област", заяви Цонев.

Искаме тази оставка, защото има граници. Езикът, словото, мярката - имат граници. Тези граници бяха прескочени от Валери Симеонов, 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай