14:50 ч.

19.05.17

1 мин.

0

1

0

ДПС поиска оставката на кмета на Джебел

от редактор |

ДПС поиска оставката на кмета на Джебел

Карадайъ и Хасан Азис обърнаха гръб на Бахри Юмер


ДПС поиска оставката на кмета на Джебел Бахри Юмер, в чийто град днес се събраха стотици привърженици на ДПС и на ДОСТ, за да отбележат годишнината от Възродителния процес. След което го нарече "предател". Това съобщи сайтът Родопи24.


Заради важността на събитието и силния емоционален заряд, както и заради присъствието ан хора от ДОСТ, градът беше пазен от полиция и жандармерия.


И имаше защо - човек на ДОСТ, врязал се в множеството, предизвика леко спречкване в публиката, след което един човек беше задържан.


Междувременно лидерът на ДОСТ Лютви Местан и кметът бяха освиркани на площада пред общината. А председателят на ДПС Мустаха Карадайъ и зам.-председателят Хасан Азис обърнаха гръб на Бахри Юмер.


„На този площад се развяха два вида знамена, но едните са на 28 години. Преди 28 години нашата болка ни обедини. От 28 години нашата сила е в единството и заедността и ние водим тази битка за права и свободи, обяви Карадайъ. - И ние ще продължим борбата за сигурност и мир в нашата Родина."


Карадайъ и Хасан Азис поставиха венци на чешмата-паметник на площада в Джебел.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

м · 15:28 · 19.05.2017
тоталитарната система в България падна благодарение на МИХАИЛ СЕРЕГЕВИЧ ГОРБАЧОВ,отвори вратата на съветската желеэна клетка,и даде на всички страни от сив да поемат своя път по собствено желание днес едни са в ЕС Други кандидати эа ЕС,,не бунта на българските турци който беше основателен
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент