ДПС: Отношенията между институциите не са на необходимото ниво

ДПС: Отношенията между институциите не са на необходимото ниво | StandartNews.com

Отношенията между институциите не са на необходимото ниво. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в коментар на неподписания от президента указ за освобождаване на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР. Указът е необходим, за да може Маринов да бъде избран за министър на вътрешните работи.

"Държавата и обществото имат нужда от координация между институциите. За съжаление наблюдаваме обратен процес", коментира Карадайъ. Той припомни, че още в началото на управлението на правителството от ДПС са заявили, че формулата му е грешна и няма да роди нищо добро за обществото.

Попитан за коментар на информацията в публичното пространство за това, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган е придобил 70 процента от ТЕЦ Варна, Мустафа Карадайъ заяви, че Търговският регистър е публичен. Не бих могъл да коментирам чийто и да е бизнес, посочи той. "Вече почти шест години г-н Доган не се занимава с актуална политика", каза Карадайъ. По думите му всеки български гражданин е свободен да се занимава с икономическа и търговска дейност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай