11:25 ч.

20.04.17

2 мин.

0

6

0

ДПС няма да подкрепя правителство с крайни националисти

от редактор Росана Манева |

ДПС няма да подкрепя правителство с крайни националисти
Снимка: БНТ

Зам.-председателят на Народното събрание и депутат от ДПС Нигяр Джафер, категорично заяви в "Денят започва", че ДПС няма да подкрепя правителство, в което участват крайни националисти. Те ще подкрепят единствено предложения, които са близки до тяхната програма.


"ДПС се позиционира на принципна основа, на принципно място. Защото защитаваме позиции, които защитаваме винаги, независимо дали сме в управлението или в опозицията. За на основната насока и цел е защита на евроатлантизма и това, че България е част от ЕС и НАТО", коментира Нигяр Джафер.


ДПС ще отстояват своите позиции за борба с бедността и демографските проблеми.


"Нека не забравяме, че едно депутатско място ни дели от третата политическа сила. Формално сме на четвърта позиция. ДПС плати политическа цена за отстояване на едни позиции, въпреки огромния натиск и агресия приложени в тази кампания. Ние имаме принципи, които отстояваме от 27 години и ще продължаваме да го правим. Този път поставихме нови акценти - борба с бедността и демографските проблеми. Вярно е, че много партии разписаха подобни мерки, но при нас конкретно ние казахме, че ще отстояваме това инвеститорите в България да се чувстват комфортно. Ще защитаваме дребния и среден бизнес, и то местен бизнес, по места , по райони, за да може да се създават работни места. Държавата не може да разкрива работни места, някои трябва да се разделят с тези илюзии и разбирания от преди много години. Сериозна реформа в здравеопазването и достъп до качествено образование на всички", каза още Джафер.


Тя категорично заяви, че няма да подкрепят правителството, но ще подкрепят предложения, които са близки до програмата им.


"Ние ще подкрепяме за предложения, които са близки до нашата програма. Няма да подкрепим правителството, защото това ще бъде правителство, не на ценностна основа, а аритметично мнозинство, което прави някакъв сбор от хора. Казали сме, че няма да приемем в него да участват крайни националисти. Днес когато Европа се обяви категорично против националистическите и популистки формации, в България, при това при предстоящо председателство на ЕС, отиваме към правителство, което е подкрепено от националистически формации. Това противоречи на нашите разбирания", коментира Нигяр Джафер.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 02:04 · 21.04.2017
Защо никой не смее да коментира този боклук
Сигурно темата е изчерпана
Тези които не се чувстват българи вън от границите на България
Естествено ДПС трябва да ги поведе
Потребител · 09:48 · 21.04.2017
@Потребител Така е. Уж не им харесва тук, уж пенсиите и заплатите в турция били по-високи, държавата била по-развита, те самите тук били дискриминирани, искат да носят бурки и шалвари ........Ами да си вървят в турция. Там ще имат всичко това. Защо продължават да живеят тук?????
Потребител · 17:09 · 20.04.2017
27 години
С всяка една година България върви все по надолу и по надолу . Партия на етническа основа си позволява да поставя ултиматоми . Стига с тия лъжи за репресия . Живи сме още да помним че такава не е имало . Докато ДПС съществува и манипулира цялата политика никой от хората напуснали страната няма да се върне . Самите турци са против това измислено движение . Няма ли да го разберете най после .
Ако правителството не предприеме мерки направете го вие
Потребител · 12:37 · 20.04.2017
Вместо да се засрами тази жена от цирка който ни предлагат на всички избори с автобусите от турция и с мучащите неговорещи и неразбиращи български език електорални единици , тя седнала да се пъчи и да демонстрира някаква значимост. Абе ако се обосноват с Конституцията нашите депутати които МНОГО милеят за България, досега не трябваше да има никакви етнически партии и двойно гражданство. В турция двойно гражданство няма.
Потребител · 15:27 · 20.04.2017
@Потребител В Туртсиъа има двоъно гражданство стига стe лıгали хората...има хора с двоъно гражданство както турско така гeрманско; турско и холандско напримeр
Потребител · 09:39 · 21.04.2017
@Потребител Имат тия които от много години живеят в чужбина. Българските турци имат ли двойно гражданство? Имат паспорти за 5 години!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент