ДПС не изключва още едни избори през тази година

ДПС не изключва още едни избори през тази година | StandartNews.com

Делян Пеевски е сред желаните номинации за депутат, заяви лидерът на ДПС

Възможни са още едни избори през тази година. Това заяви пред "Дарик" лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. "Всякакви коалиции са възможни след изборите, но ако няма коалиция на ценностна основа, няма как да има устойчивост", обясни Карадайъ.

Той уточни, че в ДПС все още редят листите си за депутати. "Безспорно Делян Пеевски е сред желаните номинации за депутат", каза още лидерът на ДПС.

"Очертава се ситуация в която на база ценности да не може да се формира мнозинство. А аритметични мнозинства всякакви може да има. Всичко, което не противоречи на природните закони, на законите на физиката, е възможно", допълни Карадайъ.

По думите му всякакви нови политически сили, стари и не толкова стари политически сили, могат да правят всякакви аритметични сборове.

"Ние сме категорични в тезата, че ако няма мнозинство на ценностна основа, няма как да има устойчивост. Движението е либерална партия и разчита изпълнимата и реализируема програма на ДПС да бъде ценност на онези партии, които биха искали да носят отговорност за управлението и за развитието на страната", каза още лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай