ДПС: Нацисткият поздрав е гавра с трагедия

ДПС: Нацисткият поздрав е гавра с трагедия | StandartNews.com

Снимката с нацисткия поздрав е гавра с най-голямата трагедия в световната история. Това ще донесе проблеми на ГЕРБ, партията губи европейската си визия. Това е червена линия, която Борисов премина, коментира по Канал 3 депутатът от ДПС Хамид Хамид.

По-рано днес заместник-министърът на регионалното развитие Павел Тенев подаде оставка заради негова снимка с нацистки поздрав, която обиколи социалните мрежи.

"Такива хора не трябва да се допускат до властта. Павел Тенев използва подигравателен стил, подиграва се на избиването на евреите. Самото надсмиване с тези жертви не говори добре за страната ни. Вече има европейска реакция. В цяла Европа се правят коалиции да не се допускат такива елементи до властта", заяви Хамид Хамид.

По думите му има ценности, на основата на които не трябва да се отстъпва.

"ДПС предложи на ГЕРБ да представят програма, да бъдат подкрепени, да направят правителство на малцинството, но те отказаха", добави депутатът от ДПС.

"Предстои дебат дали да подкрепим мажоритарната система, ще се опитам да убедя моите колеги в това, че чрез мажоритарния вот ще бъде решен проблемът с преференциите, мажоритарното гласуване ще гарантира европейската визия и бъдеще на страната", каза още Хамид Хамид.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай