ДПС иска ГЕРБ да коментира изявление на Сидеров в Крим

ДПС иска ГЕРБ да коментира изявление на Сидеров в Крим | StandartNews.com

ГЕРБ са длъжни да отговорят на въпроса за влиянието на тази коалиция за националната сигурност и евроатлантическата ориентация на страната. Те твърдят, че са евроатлантици, а за коалиционен партньор имат явни евроскептици. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти в Народното събрание във връзка с твърдението на Цветан Цветанов, че позицията на КСНС отклонява България от евроатлантическата ни ориентация .

Председателят на ДПС припомни, че от Движението още от първия ден предупреждават, че тази власт е вредна за страната и ориентацията ѝ.

„Ситуацията в глобален и регионален план е динамична, тревожна, опасна. Можем да кажем и рискова. Словесните престрелки след заседанието на Консултативния съвет няма да ги коментирам, защото резултатът от заседанието беше представен от президента на републиката. Една оценка мога да направя на това поведение от гледна точка на това, че от вчера има една по-важна тема за коментар, а именно изявленията на председателя на парламентарната група на коалиционния партньор на ГЕРБ", каза Карадайъ.

Той имаше предвид изявленията на Волен Сидеров от вчера на форум в Ялта, че Крим не е окупиран и много страни в Европа искат нормални отношения с русия. Лидерът на Атака обяви още, че е много важно, че България не експулсира руски дипломати и подчерта, че ЕС трябва да се еманципира от вилянието на САЩ и да води по-самостоятелна политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай