ДПС е домакин на срещата на либералния връх през 2018-та година

ДПС е домакин на срещата на либералния връх през 2018-та година | StandartNews.com

През пролетта на 2018 година ДПС ще приеме в София лидерите на АЛДЕ партията за своето годишно заседание. Партията на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) обединява политически партии и политици с общи либерални и демократични ценности от повече от 30 европейски държави.

Решението за домакинството на София бе взето на последното заседание на ръководството на АЛДЕ партията, на което член е и евродепутатът на ДПС Илхан Кючюк. Очаква се събитието да посетят министър-председатели, европейски комисари и политически лидери от семейството на либералите. Форумът ще постави основен акцент върху приоритетите на българското председателство, бъдещето на ЕС, Брекзит, но и ще лансира кандидатурите на либералите за следващ председател на Европейската комисия, който трябва да бъде избран след европейските избори през 2019.

„Партията на АЛДЕ с гордост прие предложението на своя член от България ДПС да бъде домакин на годишния съвет на АЛДЕ, който ще се проведе в София в средата на 2018 г. ДПС е един от най-активните членове на европейското либерално семейство и същевременно е стабилна, проевропейска и демократична политическа сила в България. Като домакин през 2018 г. ДПС ще работи в София заедно със 7-те министър-председатели на АЛДЕ, 5-те наши еврокомисари, групата на АЛДЕ в Европейския парламент и много други заинтересовани страни в Брюксел. Това ще допринесе значително за успеха на българското председателство на ЕС!", коментира Ханс ван Баален, председател на АЛДЕ партията.

"Решението е оценка за активната дейност на ДПС в АЛДЕ-партията, европейските институции и България. За нас е чест, че ще бъдем домакини на 7 премиери от ЕС, петимата еврокомисари, излъчени от АЛДЕ, лидерите на либералните партии и евродепутатите-либерали", коментира председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. По думите му ДПС ще използва високата оценка и позициите, които има в АЛДЕ за да допринесе за успешното първо председателство на България на Съвета на ЕС.

"Нашите акценти ще бъдат – повече Европа на съединението, мястото и бъдещето на Балканите по модела на Българския етнически модел и превръщането на Европа и Балканите в зона, свободна от националисти и радикалисти", обяви Мустафа Карадайъ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай