Депутат от ГЕРБ: Атакуват Цацаров заради приватизацията

Единствен осъдих банкерът-беглец, похвали се Антон Тодоров

Депутат от ГЕРБ: Атакуват Цацаров заради приватизацията | StandartNews.com

Атаката срещу Сотир Цацаров е с цел да се спре разследването на приватизацията, обяви депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров. Както е известно при предишният си мандат като премиер Бойко Борисов нареди МВР и ДАНС да започнат проверка на сделките. Тодоров обяви, че вече има готов доклад, който е внесен в прокуратурата. "Той е с меко казано - нелицеприятни заключения", заяви Тодоров в интервю пред "Блиц". 

Зад "Агнешките главички" стоят хора, които са силно притеснени от нещо, което започна октомври месец миналата година. Лично съм изследвал 70 сделки. Мога да изнасям лекции по тях и ви казвам, че в час от тези сделки не са постигнати сроковете за давност. Има много сериозни нарушения на приватизационните договори. Следприватизационният контрол е открил на доста места нарушения и това е причината хората, които са замесени в тези сделки в момента да активират професионалните протестъри, за да атакуват прокуратурата, която ще изготви евентуалните обвинителни актове", отсече Тодоров.

Това са хората, които са приватизирали основните предприятия. Вижте завода "Каолин". Вижте в Разград, където беше базирано сварталището на един от знаковите български представители на кръга "Агнешки главички". Проверете и случая с Дамяница. Всички ги знаем тези хора. Няма смисъл да им даваме основание да си лъскат имиджа, те не заслужават такъв бонус", продължи той.

Най-циничното в подобни протести е, че в първото правителство на Борисов тези хора успяха да имплантират 5-6 свои протежета, които, ако погледнете решенията, които са вземали, те са в драстично противоречие с това, което същата тази група говори. Давам само един пример - Трайчо Трайков. По негова време бяха взети решения и подписани 9 специални договора, които са във връзка с изпълнение на строежа на АЕЦ "Белене". Когато тези хора днес се явяват като големи противници на Русия и на руското влияние, аз задавам въпроса: Вашият човек Трайков защо подписа тези 9 договора, които водят до развиване на проекта "Белене"?", заяви депутатът.

Преди два ни осъдих Цветан Василев на втора инстанция. Аз съм единствения българин, който е осъдил банкера-беглец. Това ми е коствало някакви пари, които няма да си върна, в предвид на това, че на Цветан Василев са му запорирани всички сметки и активи. Но ще прежаля 1200 лева в името на свободата, разкри още Антон Тодоров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай