5 млн. лв. ще дадат за социално включване на хората с увреждания

С проекти до края на януари догодина могат да кандидатстват неправителствени организации в партньорство с общините...

5 млн. лв. ще дадат за социално включване на хората с увреждания | StandartNews.com

Пет милиона лева се предвиждат от Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ за социално включване на хората с увреждания, съобщи днес във Велико Търново заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова.

С проекти до края на януари догодина могат да кандидатстват неправителствени организации в партньорство с общините. За тях няма долна граница на финансирането, а максимумът е 200 000 лева.

Целта е да се осигурят качествени и нови социални услуги, за да бъдат интегрирани в обществото и на пазара на труда хората с увреждания или членове на техните семейства.

Една от насоките е да бъдат подпомогнати и майките на деца с увреждания, посочи заместник-социалният министър Зорница Русинова.

„Например ако има дете, което е с аутизъм, може да се създаде услуга, така че да се работи с детето със специалисти, с родителите, ако те нямат възможност да ходят на работа, ще може да работят специалисти, които ще подготвят майката с мотивация и с обучение, и ще се търсят варианти да ѝ се намери работа“, обясни тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай