Делян Добрев подозира връзка между президентското вето, Елена Йончева и офшорка

Делян Добрев подозира връзка между президентското вето, Елена Йончева и офшорка | StandartNews.com

Замисляме се дали президентското вето не е свързано с бивши членове на неговия екип, говоря за Елена Йончева и липсата на отговор на въпроса участвала ли е в съдружие 50/50 с офшорка. Това каза пред журналисти в Народното събрание депутатът от ГЕРБ Делян Добрев за наложеното президентско вето върху Закона за банковата несъстоятелност.

„Елена Йончева е внесла 5 хил. лева, а офшорката 315 хил. лева. Тази офшорка се представлява от Зорница Блъскова, която по информация от интернет е съдружник в друга фирма с Георги Георгиев. За нея докладът на „Аликс партнърс" сочи, че е източила 42 млн. лева от КТБ", обясни той. „Не получихме отговор на тези въпроси, а в същото време президентът се изказва много ласкаво по отношение на Елена Йончева", посочи Делян Добрев.

„Как така участваш в съдружие с фирма, дори да пропуснем факта, че е офшорка, като даваш 5 хил. лева, а от другата страна се дават 315 хил. лева", попита депутатът от ГЕРБ. „В интервю Николай Бареков твърди, че Елена Йончева си е договаряла лично космическите хонорари с Цветан Василев в ТВ 7, цитирам по памет", коментира Делян Добрев. „Президентът по Конституция има право да налага вето на всеки закон, който прецени. Не сме се запознали с мотивите, когато го направим, можем да ги коментираме конкретно", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай