Делян Добрев: Не е вярно, че Цветанов ни притиска за Истанбулската конвенция

Делян Добрев: Не е вярно, че Цветанов ни притиска за Истанбулската конвенция | StandartNews.com

Депутатът Делян Добрев защити зам.-председателя на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов от нападките на лидера на „Атака Волен Сидеров. Днес националистът заяви, че Цветанов е човекът, който притиска депутатит от ГЕРБ и „Обединени патриоти" да подкрепят ратификацията на Истанбулската конвенция.

„Не, не мисля, че има нещо вярно в това", каза Делян Добрев пред БиТиВи. Той обаче допълни, че не иска да коментира твърденията на Волен Сидеоров, защото тези въпроси трябвало да бъдат обсъждани в рамките на коалиционния съвет, а не чрез медиите. "С изказвания в медиите ще се стигне само да реплики и дуплики. В коалиционното споразумение няма точка за Истанбулската конвенция", каза депутатът.

На въпрос дали ръководството на ГЕРБ оказва натиск върху депутатите, той отговори: "Мен никой не ме е притискал как да гласувам за Истанбулската конвенция".

Самият Цветан Цветанов увери, че конвенцията няма да се налага силово.

"След като Истанбулската конвенция е приета на заседание на Министерски съвет, логично е мнозинството да я подкрепи, обясни той цитиран от "24 часа". - Но ние отложихме ратифицирането й, след като има притеснения у хората, подклаждани от БСП с двойното лице, едното от които през декември е подкрепило документа на ПЕС в Лисабон, а другото сега се заиграва със страховете на българите. ГЕРБ няма да наложи силово приемането й. Трябва да продължим диалога с гражданското общество, защото политическите решения трябва да се вземат в диалог с хората. А относно притесненията за трети пол и еднополови бракове, с нашата конституция това няма как да стане", допълни Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай