13:40 ч.

14.04.18

2 мин.

0

5

0

Декларация на българското правителство за Сирия

от редактор |

Декларация на българското правителство за Сирия

"Многократно сме изразявали категорична непримиримост срещу употребата на химическо оръжие. Няма кауза, която да оправдава убийството на невинни граждани, сред които деца. Използването на химическо оръжие е равнозначно на военно престъпление". Това се казва в декларация на българското правителство. По-рано през деня премиерът Бойко Борисов свика извънредно заседание заради ударите, нанесени по военни обекти в Сирия. 


Ето пълния текст на декларацията:


Многократно сме изразявали категорична непримиримост срещу употребата на химическо оръжие. Няма кауза, която да оправдава убийството на невинни граждани, сред които деца. Използването на химическо оръжие е равнозначно на военно престъпление.


В отговор на поредната химическа атака срещу цивилни в Сирия, тази нощ коалиция от държави предприе ограничен ракетен удар по въздух по съоръжения, свързани с производството на химически оръжия. Целите са подбрани прецизно, за да се избегнат жертви.


Разглеждаме еднократната военна операция като предупреждение за прекратяване на подобни незаконни действия на сирийския режим в бъдеще. Същевременно изразяваме загриженост от възможна ескалация на конфликта и призоваваме сирийския режим да преустанови всякакви действия, нарушаващи международното хуманитарно право.


Необходимо е предприемане на мерки за деескалация, както и осигуряване на пълен и безпрепятствен хуманитарен достъп до жертвите на химическата атака в сирийския град Дума.


Изразяваме пълна подкрепа за работата на Организацията за забрана на химическото оръжие и очакваме пълно съдействие за дейността на разследващите екипи на Организацията. Виновните за химическата атака в град Дума трябва да бъдат разкрити и да понесат съответната отговорност.


България подкрепя усилия на международната общност, част от която сме и ние, за постигането на мир и намирането на политическо решение в Сирия.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 21:35 · 15.04.2018
Има ли кауза , която оправдава ИЗМИШЛЬОТИНИТЕ за употребата му??!!
Shopeto · 15:06 · 14.04.2018
Какво колониално правителство, какви кравари....? Май някой днес ти е седнал на опашката.
Потребител · 14:50 · 14.04.2018
Според руския президент Владимир Путин за атаката на САЩ, Великобритания и Франция е използвана инсценировка на употреба на отровни вещества срещу гражданското население, визирайки предполагаемата атака в Дума.Копирано от standartnews.com
Shopeto · 15:04 · 14.04.2018
@Потребител Според руския президент Путинр всичко което не му изнася е fake news.
Потребител · 14:31 · 14.04.2018
Всички тези палячковци в колониалното ни правителство- на съд за поддръжката на краварските агресори!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент