Даденият на прокурор от ГЕРБ кмет на Сопот благодари на премиера

Даденият на прокурор от ГЕРБ кмет на Сопот благодари на премиера | StandartNews.com

Кметът на Сопот Деян Дойнов, който бе даден на прокуратурата през март 2018 г. от ГЕРБ, се срещна с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет, след което публично му благодари за грижата на държавата към общината. Дойнов заяви, че управляващите не делят кметовете и опроверга твърдението на БСП, че ГЕРБ се целят да купуват кметовете на други партии, са спекулации.

Дойнов бе уличен в злоупотреби от Антон Тодоров в парламента, който обяви, че сезират прокуратурата. Това стана през март месец, а през април БСП изключи Дойнов от редиците си.

В момента той е независим кмет, а дали ще премине в лагера на ГЕРБ на следващите местни избори, не отговори.

Ще се кандидатирам, аз съм млад човек, да сме живи и здрави, коментира той бъдещите си намерения.

"В БСП има доста интелигентни хора, но постъпиха непочтено с мен. Нищо не са искали от мен, нито аз от тях. За мен това е затворена страница", лаконично коментира отношенията си с бившата си партия кметът.

По думите му правителството не дели кметовете по партии. Дойдох тук като човек, като кмет, като мъж, който си държи на думата, за да благодаря, заяви Дойнов.

Той се похвали, че благодарение на безлихвен заем от държавата, 70% от който е опростен, община Сопот в момента има 1,8 млн. дългове при заварени 13 млн. задължения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай