Д. Атанасова: ГЕРБ може да инициира промяна в давността на приватизацията /ОБНОВЕНА/

Д. Атанасова: ГЕРБ може да инициира промяна в давността на приватизацията /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

ГЕРБ може да инициира промяна в давността на приватизацията, изненадващо обяви депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова.

Попитана дали ще бъдат внесени такива промени самостоятелно от ГЕРБ, Атанасова даде леко на заден и отговори, че не е оторизирана да отговаря вместо лидера на партията по този въпрос.

Тя коментира, че тезата на ГЕРБ за приватизацията не е променена. „Тази инициатива не е с оглед на политическа репресия, а с оглед на преследване и установяване на истината за целия този преход и най-важното за борбата с корупцията", допълни Атанасова.

На въпрос дали е притеснена от това, че Корнелия Нинова ще я съди за „Техноимпекс", тя отговори, че не е и че всичко ще бъде доказано в съда. „Въпросът, който касае писмото на гл. прокурор вследствие на мое запитване, ще стане вероятно съвсем публично достояние, когато влезем в съда. То не е класифицирано", допълни депутатът от ГЕРБ.

По повод на заканата на Нинова, че ще съди нея и ГЕРБ за лъжи, свързани с "Техноимпекс", Атанасова каза: „Днес разбрах, че Приватизаторката /Корнелия Нинова, б.р./ е разбрала коя съм. Днес разбрах и че тя ще завежда дела както към мен, така и към ГЕРБ за клевета, лъжа или манипулиране мнението на държавен орган. Бих искала да кажа, че с това вероятно ще обогати правната теория, защото досега в правния мир не е известно, някой, било то и приватизатор, да съди политическа партия за някакви манипулации", каза Атанасова по адрес на лидера на БСП Корнелия Нинова.

„По-важното, което обаче днес не разбрахме е следното: дали г-жа Приватизаторката е подписвала през 1999 г. договор за приватизацията или отрича подписа да е нейн? Дали е подписвала три допълнителни споразумения за намаляването на цената на приватизацинонния договор, дали през 2001 г. позицията на БСП е тази, която е описана на Висшия съвет на БСП, наречена: „Корупцията основен елемент в управлението на СДС" и дали опорните им точки на „Позитано" 20 свършиха?", попита Атанасова.

Тя попита дали тогавашният авторитет на БСП е имал грешна преценка. Атанасова посочи, че в книгата фигурират имената на: Андрей Пантев, Михаил Миков, Евгения Живкова, Татяна Дончева, Георги Пирински, Румен Петков, Благовест Сендов, Петър Мутафчиев, Сергей Станишев, Ирина Бокова, Любен Корнезов. Десислава Атанасова попита дали авторитета, който днес е заявил подкрепа към Корнелия Нинова има и куража и мнението, че това е редно. „Призовавам БСП за дебат. Не с нас. За нас фактите са известни. За нас истината е тази и която е описана в тази книжка „Корупцията", а и вече доста години след времето на прехода е уточнена, но нека се уточнят те – дали в момента губят идентичност като социална или лява партия, дали лидерът им е еволюирал, както се изрази друг техен съпартиец", каза Атанасова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай