Бюджетните заплати може да скочат с 10% от 1 януари догодина

Бюджетните заплати може да скочат с 10% от 1 януари догодина | StandartNews.com

С финансовия министър работихме доста и мисля, че от 1 януари можем да вдигнем заплатите в целия бюджетен сектор с 10 процента, каза днес във Варна премиерът Бойко Борисов, който се срещна със състезателите от волейболния национален отбор и треньорския му щаб.

Той допълни, че това увеличение ще повлече и всички останали сектори. Според Борисов, когато се работи на парче за полицаи, военни, съдебна охрана, учители, остават някои сектори, които все едно не са важни. Той обясни, че разчетите позволяват увеличението на заплатите в бюджетния сектор.

В отговор на въпрос дали има недоволство в партията за сменените министри премиерът посочи, че най-мъчно му е на него. "Аз съм ги отгледал от деца в партията - и Ивайло Московски, и Николай Нанков. Прекрасни отношения, но такава е ситуацията, ние не сме БСП", каза премиерът. В отговор на въпрос ще има ли други промени в кабинета Борисов отговори с думите "когато има, ще ви кажа". Премиерът не отговори на въпроса кои са ресорите на министрите, които според него изостават. Той допълни, че не очаква изненади при гласуването на оставките в парламента.

"За нас е важно да направим залите, да платим таксите и да осигурим на волейболистите, гимнастичките и всички останали необходимото, има кой да ходи на мачове да ги гледа, каза премиерът и допълни, че е дошъл да им каже, че децата и народът ги гледа и им пожелава само успехи", коментира Борисов.

Премиерът каза, че много се радва на успехите на националния отбор по футбол срещу Словения и Норвегия и допълни, че ако продължат така и се класират, може догодина да се направи нов, кокетен стадион. Според него могат да бъдат отделени 100-тина милиона лева за това.

Борисов каза още, че са построени и направени десетки, стотици игрища, физкултурни салони. Заварихме България без спортни зала, имаше една във Варна, за която знаете в какво състояние беше. Той припомни, че са инвестирани много пари в нови зали в цялата страна. По думите му само в зали са инвестирани над 350 милиона лева.

Борисов отчете, че в момента страната ни е домакин на три световни първенства едновременно - волейбол, художествена гимнастика и гребане, и елитът в тези спортове е тук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай