БСП внесе вота на недоверие

БСП внесе вота на недоверие | StandartNews.com

ПГ на "БСП за България" внесе необходимите подписи за вот на недоверие за провал на политиката на правителството на Бойко Борисов в сферата на сигурността. Това съобщи пред журналисти говорителят на групата Елена Йончева след внасянето на искането в деловодството на парламента. Тя уточни, че са събрани 80 подписа.

Мотивите за този вот черпим от българската Конституция, съгласно която (чл. 105 ал.2) Министерският съвет е длъжен да осигури обществения ред и националната сигурност на Република България, коментира тя. Очевидно е за всеки български граждани, че това правителство не се справя със своето основно задължение, добави Йончева. "Поради тази причина правителството на Борисов е вредно за всеки български гражданин, то е опасно за България и трябва да си ходи", заяви тя.

Ние очакваме подкрепата на целия български народ, защото този вот, когато и да бъде внесен, той вече е закъснял, каза говорителят на ПГ на левицата. По думите й всеки патриот ще гласува.

Мотивите за вота са пълен провал на работата на МВР, пълен провал в осигуряване на националната сигурност, както и провал в работата на Министерския съвет при осигуряване на необходимите условия за работа на българския военнослужещ, посочи Елена Йончева. Тя добави също така и провал в работата при управлението на затворите.
Дали сме десетки примери, каза Йончева. "Очевидно е, че доверието на българските граждани в работата на МВР е спаднало драстично. Българският гражданин вече не вярва на МВР и не съобщава за извършени престъпления, тъй като информацията от МВР изтича", коментира тя. Увеличава се битовата престъпност, увеличават се и неразкритите убийства, посочи Йончева. Тя даде и пример с продължаващите случаи на телефонни измами.

От левицата не отговориха защо вотът на недоверие се внася в деловодството от депутати от групата, а не лично от председателя й Корнелия Нинова. От БСП посочиха, че не са водили разговори за подкрепа на вота с никоя политическа сила.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай