БСП удари рамо на Румен Радев

Здравеопазването стана бизнес, но хайде да оставят децата, призова Кирил Добрев

БСП удари рамо на Румен Радев | StandartNews.com

БСП сравни Румен Радев с Петър Стоянов относно позицията му по назначенията в съдебната система. Социалистите подкрепят намерението му да не подпише указ за Георги Чолаков и да се изчака новият Висш съдебен съвет да избере шефа на ВАС, обяви "Канал 3"

Това не е прецедент. И Петър Стоянов е искал избор на позиции и шефове в съдебната система да става от новия орган. Президентът Радев иска ВСС да препотвърди избора на стария", коментира зам.-председателят на на БСП Кирил Добрев. "Още повече, че така човекът ще бъде със самочувствие, че новият орган го подкрепя", смята той.

Социалистите застанаха зад президента и по скандала със самолетите "Грипен", за който депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров по Канал 3 показа писмо на Радев като бивш шеф на ВСС до тогавашния премиер Пламен Орешарски в подкрепа на точно тази фирма. Заради това управляващите виждат в действията на Румен Радев лобизъм за този изтребител. Самият Радев пък обвини, че лобистите изпълнили задачата си и провалили конкурса за нов боен самолет. Той констатира още, че премиерът се води по глупави съветници.

На въпроса дали вече БСП си има "семейство лъжа", с намек за Нинова и Радев, социалистите се засегнаха и обявиха, че в писмото на тогавашния шеф нва ВВС няма нищо лошо, тъй като е написано от гледна точка на експерта и не става въпрос за никакъв лобизъм.

Това е един сценарий, който е плитък и участва в поредното омаскаряване на президента в негово отсъствие", каза членът на ИБ на БСП Атанас Зафиров. Целта била да се отклони вниманието с този скандал от важните проблеми на сигурността, като това, че "няма как голо и босо МВР да се бори с престъпността и да защитава сигурността на страната, добави Кирил Добрев.

Той констатира, че сме се върнали в мутренските години и обяви, че БСП няма да подкрепи доклада за национална сигурност на правителството, защото в него акцентът трябва да бъде не заплахата Русия, а борбата с бедността и борбата с корупцията.

Социалистите призоваха вицепремиерите на Обединените патриоти да си оттеглят подписите под документа, защото са прокламирали точно обратното по време на предизборната кампания. Кирил Добрев дори припомни цитат на Красимир Каракачанов, в който лидерът на ВМРО и военен министър репликира тогавашния президент Росен Плевнелиев. Решението на президента да дрънка оръжия срещу Русия не е правилно, припомни изказването на войводата Добрев и призова Каракачанов да си държи на думата. От БСП се обърнаха и към депутатите на ОП, предвождани от Волен Сидеров, при гласуването да не подкрепят докладаа.

От БСП коментираха и искането на джипитата занапред и децата да плащат за преглед при лекар. "Ние сме категорично против, здравеопазването и без това е превърнато в бизнес. Хайде, ако може, в тоя бизнес да не включваме и децата", скочи Кирил Добрев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай