БСП спасява от епидемия Жельо Войвода

Няма наши и ваши, когато трябва да се решават проблемите на хората, обяви Таско Ерменков

БСП спасява от епидемия Жельо Войвода | StandartNews.com

Кандидатът за народен представител от коалиция „БСП за България" Таско Ерменков осигури техника и организира хора, които на обществени начала да почистят затлачения канал в долната махала на село Жельо войвода. Така ще се ликвидира източник на зарази и ще се свали нивото на подпочвените води, които наводняват избите на къщите. За адекватни действия е внесена и молба до кметството на селото. Беше проведена непланирана среща с кмета на Жельо войвода Стоян Генов, на която се обсъдиха и други проблеми на населеното място.

„Няма наши и ваши, когато трябва да се решават проблемите на хората", заяви водачът на листата за 21-ви МИР от Коалиция „БСП за България" Таско Ерменков, като допълни, че проблемите по места не могат да бъдат решени, ако не се промени начинът на работа на централната власт. Таско Ерменков проведе среща с ръководството и работниците в единственото работещо предприятие в селото, на която представи мерките и законовите промени, които „БСП за България" предлага за решаване на проблемите, притискащи малките и средни предприятия.

Пенсиите, които получават възрастните хора в България да бъдат осъвременени и преизчислени на базата на средноосигурителния доход от 2013 година. Това е един от ангажиментите, които поема „БСП за България", ако хората гласуват доверие на коалицията и спечели изборите, заяви по-рано кандидатът за народен представител от коалиция „БСП за България" и водач на листата за 21 МИР - Сливен Таско Ерменков. „Точно преди 8 години ние променихме пенсиите на хората, осъвременихме ги, преизчислихме ги и те се вдигнаха от 30 до 100% и станаха по-справедливи към онзи момент. От тогава до сега няма никаква политика по отношение на пенсиите. По времето на г-н Орешарски се опитахме малко да мръднем с този проблем, но не успяхме", посочи Таско Ерменков.

Той допълни: „Затова взехме решение, ако българският народ ни гласува доверие на 26 март, избере №10 в интегралната бюлетина и ни възложи управлението на държавата, ние ще преизчислим отново пенсиите". Преизчислението ще стане на базата на средноосигурителния доход за 2013 година. „Ние не сме на пазара, едни казват: „ние ще ви дадем 300 лева пенсия", други: „400 лева, а защо не и 500 лева пенсия". Ние сме за справедлива пенсия, всеки каквото си е изработил, каквото си е внасял, да може да си го получи. Правили сме го и пак ще го направим", каза още Ерменков. По думите му 800 милиона лева ежегодно ще струва това преизчисление, като тези пари ще дадат на възрастните хора достоен живот и възможност да си получават справедливата пенсия. Според Ерменков тази промяна ще освободи младите от необходимостта, която сега имат - да помагат на родителите си, защото не им стигат пенсиите, и ще могат да ползват тези пари за себе си и семействата си. „Ще се опитаме, както винаги сме го правили, да обърнем внимание на обикновения човек, на неговите доходи, за да няма бедни, да знаят хората, че живеят сигурно. Ще се опитаме да въведем разумен подход и към възрастта за пенсиониране", подчерта Таско Ерменков и уточни: „Нека колегите от АБВ, които ми се водят, че са „модерните вляво", да не са чак толкова модерни, колкото бяха със своята пенсионна реформа, при която не е ясно какво ще ти се случи – да се пенсионираш и получиш първата пенсия или некролога ти на стената да се появи. Ние ще се опитаме да въведем разумен подход и към възрастта за пенсиониране, тя трябва да отговаря на средната възраст, която имаме в България".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай