БСП щяло да пита народа за еврото

БСП щяло да пита народа за еврото | StandartNews.com

Влизането в Еврозоната и приемането на еврото трябва да се подложи на обсъждане и да се попита народа. Това обяви депутатът от БСП Александър Симов, след като в края на изминалата седмица от левицата представиха нова програма за бъдещето на страната, която нарекоха "Визия за България".

"Корнелия Нинова постави въпроса за еврото на обсъждане в БСП с цел да се започне този разговор. Идеите ни в документа подлежат на дискусия и ще обикаляме страната, за да се срещнем с организации. Няма как да си затворим очите, че в България има много хора, които поставят под въпрос полезността на това действие. Искаме да чуем какво мислят хората", обяви Александър Симов пред "Нова телевизия".

Относно предложението за безплатни детски градини, той поясни, че става въпрос за политическа воля за промяна, а не да се вземат пари от една сфера и да се дадат в друга.

"Става въпрос за цялостна реорганизация на държавата. Не е разговор за пари, а за реална и конкретна политика. Разговорът за пари ще излезе на дневен ред, но когато започнат да се правят тези мерки", каза още депутатът от БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай