БСП реши да не иска приемане на еврото

Снимка: БГНЕС

БСП реши да не иска приемане на еврото | StandartNews.com

Лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи партията да обсъди ревизия на решението на конгреса за влизане на България в еврозоната и приемане на еврото. Това тя обяви при представянето на проекта на "Визия за България" в НДК.

Предлагам да отворим тази дискусия, въпреки решението на конгреса и ако стигнем до друго, по-разумно, по-полезно и по-важно за народа и националния интерес решение, нищо не пречи да го ревизираме, каза Нинова. "Моля Сергей да не се сърди, защото този доклад беше негов на конгреса, ние споделяме всичко това, но нека да помислим", обърна се Нинова към лидера на ПЕС Сергей Станишев. По думите й животът и условията са се променили и БСП трябва да е адекватна към тази промяна.

"Нека да проведем разговора за България, за българската икономика, за цените, за стандарта на живот. Нека не бързаме. Дайте да забавим с ежедневното напиране сега и веднага еврото и да ни приемат в еврозоната. Предстоят ни много сериозни разговори", каза Нинова. Тя заяви, че дори чужди експерти са предупредили страната да не влиза в еврозоната.

По отношение на проекта "Визия за България" Нинова заяви, че това предложение е край на бягството на държавата от функциите й, връщане в стратегически сектори като производство, земеделие, енергетика, здравеопазване, образование, социални системи, наука и култура, смяна на договорените правила между политическата класа и икономическите интереси за кражби.

"Здравето на българина застава на първо място пред частния интерес. Науката движи България напред. Всички политики се пречупват през регионите. Всичко това е с една цел - по-добър живот на сънародниците ни и обръщане на демографската катастрофа, външна политика с характер, стъпила на националния интерес на България", посочи Нинова. Тя предположи, че БСП ще срещне "отпора на 10 милиарда лева паралелна държава". Смелост, неподкупност и последователност в действията - пожела Нинова на всички в работата по програмата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай