15:25 ч.

10.10.18

2 мин.

0

7

0

БСП поиска главният прокурор да спре концесията за Летище София

от редактори |

БСП поиска главният прокурор да спре концесията за Летище София

"Голямата корупция и кражба в България идва от големите инфраструктурни обекти. При това положение, имаме не само законовите, но и моралните права да искаме спирането на концесията на Летище София. Внесохме сигнал в прокуратурата с искане за проверка и отмяна на решението на Министерски съвет, с което започна процедурата за отдаване на Летище София на концесия". Това заяви говорителят на ПГ на "БСП за България" Елена Йончева при внасянето на сигнала до Главния прокурор.


Тя припомни, че Летище София е най- голямото в България и е част от обектите, които са в списъка от значение за българската национална сигурност. "Според чл. 24 от Закона за концесиите, не се допуска концесия при опасност за националната сигурност и отбрана на България", каза Йончева. Тя припомни, че миналата година концесията беше спряна от служебното правителство, именно защото имаше обосновани съмнения за заплаха за националната сигурност.


"Летище София е 100% държавна собственост. За миналата година през него са минали 6.5 млн. пътници, т.е. то е на печалба. В същото време, се отдава на концесия за много голям период от време. На практика то се продава, приватизира, подарява". Това каза секретарят на ПГ на "БСП за България" Филип Попов при внасянето на сигнала до Главния прокурор.


„Не може да се дава на концесия едно печелившо предприятие, без да има някаква облага за определен кръг от хора", отбеляза Филип Попов. Той припомни, че с постановление на МС от 2009г, Летище София е записано като обект от национална сигурност и не би следвало да бъде отдавано на концесия. "Защо всяка година държавата да не взима печалба от това летище?", попита Попов. Той коментира, че противоречието със закона за Концесиите е основният мотив на ПГ на БСП да бъде внесен сигнал до Главния прокурор на Република България.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 22:49 · 11.10.2018
главния прокурор да започне дело срещу тези дето унищожиха бга БАЛКАН продадоха на руснаците лицензи за кацане по летища само за ХИТРОУ за 20 г българите са платили 20 млна длраа на следващия ден след сделката сфиса на Бга във ВИЕНА Е продаден за 1 и половина милиона длра офиси и апартаменти бга имаше във всички столици сега руснаците летят като БАЛКАН РУ ВСИЧКО СИ КУПИХА ЗА 150 000 ДЛРА унищожи се цялата авиация сега защо са ви летища
Боко · 11:00 · 11.10.2018
А Цецо апартамента кога ще върне откраднатите апартаменти
концесионер · 00:53 · 11.10.2018
Да ДАДЕМ ДЪРЖАВАТА НА КОНЦЕСИЯ
А БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА -НА РУСНАЦИТЕ ЧЕ МНОГО Я ИСКАТ-МОЖЕ И НА КОНЦЕСИЯ!!!!
Потребител · 19:50 · 10.10.2018
Русата шантонерка пак почна с опорните точки!Този път е специалист по раздържавяване на национално значими обекти!Ясно си личи руският и корен.Като повечето руснаци,всичко знае,всичко може!Не на последно място напоследък нещо спадна интензитетът на съботажа,така,че време е пак да почнат да лаят по опорните точки!Аман от глупави,заробени българи, постоянно да вкарват в парламента такива нищо правещи нещастници като тая изрусена дрогарка!!
Потребител · 17:47 · 10.10.2018
Туй грозното пак се показа да плаши хората.
Потребител · 17:46 · 10.10.2018
Като става въпрос за пари за държавата то нека Нинова върне заграбените от нея милиони долари от нейните приватизации на печелившите тогава външнотърговски дружества
Потребител · 16:04 · 10.10.2018
PRAVI SA GERB OSTAVKAAAA
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент