БСП отхвърли решенията на управляващите за справяне с кризата с „Олимпик“

БСП отхвърли решенията на управляващите за справяне с кризата с „Олимпик“ | StandartNews.com

Правителството няма желание да защити интереса на засегнатите от „Олимпик" български граждани. Това каза секретарят на ПГ на „БСП за България" Филип Попов по време на брифинг в Народното събрание.

„Днес отново сме свидетели на това как българското правителство се опитва да замете поредния скандал под килима. Този опит прозира от тяхното решение – търсене на възможност за оказване на помощ, включително при необходимост на правна помощ на лицата, сключили договор с „Олимпик". Обръщам се към всички тези 200 хил. българи, които са сключили застрахователен договор с въпросната компания, уважаеми българи, виждате как това правителство няма желание да защити вашия интерес", каза Попов.

Той обърна внимание, че застрахователната компания „Олимпик" е регистрирана през 2009 г. по времето на управлението на ГЕРБ. „2018 г., когато фалира тази компания и когато с оставката на заместник-председателя на КФН се замита този скандал, да се замислим кой управлява отново", коментира още Попов.

Румен Гечев заяви, че през есента от БСП започва с поредица от въпроси към финансовия министър и КФН във връзка с това защо институциите, които управляват не са във форма. Той посочи, че сме свидетели на пълен срив на българските институции и на бягство на отговорност и измиване на ръце.

„За пореден път българските институции не си изпълняват задълженията", каза Гечев. По думите му в случая с „Олимпик" българският регулатор има всички права и инструменти да проверява, да пита в Кипър, в Брюксел и където си иска по света и да получи информация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай