БСП обяви победа срещу корупцията при строежа на граничната ограда

БСП обяви победа срещу корупцията при строежа на граничната ограда | StandartNews.com

БСП обяви, че е победила в битката си срещу корупцията на властта при строежа на граничната ограда. Това сочел фактът, че спецпрокуратурата е образувала досъдебно производство, както ги уведомява в писмо от вчера.

Според Корнелия Нинова и Елена Йончева това означава, че то е образувано срещу длъжностно лице или организирана престъпна група.

Нашите усилия завършват с успех, констатира Йончева. И двете с Нинова предупредиха, че управляващите бързат с нови законови поправки, с които да заметат следите от краденето при строежа на оградата.

Краде ли правителството на Бойко Борисов от строителството на оградата? От това писмо става ясно, че очевидно да, отбеляза Нинова. В деня, в който прокуратурата е образувала делото, мнозинството внася поправки в закона ремонтът и поддръжката на оградата да се правят без обявяване на обществена поръчка, обяви тя.

Промените минаха вчера през правната комисия на първо четене, а се очаква утре спешно да влязат в пленарната зала. Замичат следите. Искат с тези поправки в закона да продължат да крадат, заяви Корнелия Нинова. Настояваме този закон да бъде изтеглен спешно. Ще направим всичко възможно да блокираме приемането му , ако утре го вкарат спешно, за да заметат следите, предупреди още соцлидерката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай