БСП настоява за оставки заради кризата с Търговския регистър

БСП настоява за оставки заради кризата с Търговския регистър | StandartNews.com

Социалистите настояват за незабавните оставки на правосъдния министър Цецка Цачева и на изпълнителния директор на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова заради безпрецедентния, според тях, срив в системата на Търговския регистър и заради необяснимото им почти едноседмично мълчание по проблема.

Според левицата Цецка Цачева е знаела за проблемите в агенцията, защото още в началото на годината инспектората към министерството на правосъдието е внесъл до министъра доклад с тежки констатации за управлението на Зорница Даскалова и с препоръка да й се потърси дисциплинарна отговорност заради неизпълнение на трудови задължения.

От БСП предупредиха, че ако сега не последват оставки, още в първите дни на новата сесия на Народното събрание този въпрос ще бъде поставен с всички парламентарни средства.

„Безпрецедентната криза с един от най-важните електронни регистри в страната не може да остане просто така. Щетите за фирмите и за неправителствените организации тепърва ще се изясняват, но последиците за бизнес климата, за доверието в институциите, в способността на българската държава да изгради ефективно електронно управление - тези последици вече са ясни и тези последици са трагични", категоричен бе Крум Зарков, който участва в пресконференция заедно с Деница Златева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай