БСП напуснаха пленарна зала заради несъгласие с дневния ред на парламента

БСП напуснаха пленарна зала заради несъгласие с дневния ред на парламента | StandartNews.com

ПГ на „БСП за България" напусна пленарната зала поради несъгласие с дневния ред на парламента, предаде агенция „Фокус".

Това се случи след изказването на заместник-председателят на ПГ на „БСП за България" Драгомир Стойнев, който призова новоприетите точки - освобождаването на председателят на НЗОК, второто четене на Закона за водите, внесен от ПГ на ГЕРБ и второто четене на Закона за МВР, внесен от ПГ на „Обединени патриоти", да отпаднат от дневния ред. Той заяви, че БСП са готови да напуснат залата и да оставят останалите да си гласуват каквото искат.

Напуснахме пленарна зала в знак на протест срещу авторитарния режим и стил на работа на парламента. Това каза Драгомир Стойнев по време на брифинг в Народното събрание.

„Днес ПГ на „БСП за България" напусна пленарна зала в знак на протест срещу начина, по който управляващото мнозинство налагат един авторитарен режим и стил на народното събрание. За нас не е нормално в последния момент да се променя дневния ред на парламента", каза той и добави, че по този начин опозицията се е лишила от възможност за дебат в полза на българските граждани.

„Това ръководство на Народното събрание не може да формулира дневния ред дори за една седмица, а представете си какво да очакваме от правителството", заяви Стойнев.

„Остро протестираме срещу този произвол", заяви Стойнев.

От името на ДПС възражение направи и Йордан Цонев - "Категорично възразявам такива сериозни точки като смяна на управителя на Здравната каса да бъдат вкарвани в днешния ден, в който предварително сме уведомили вас, че моите колеги от парламентарната група, че ще отсъстват поради големия мюсюлмански празник Рамазан Байрям".

"Колегите ми днес няма да имат възможност да вземат отношение по теми, по които ДПС има ясна и категорична позиция", подчерта Цонев.

Председателят на НС Цвета Караянчева припомни, че досега опозицията е твърдяла, че програмата на депутатите не е добре запълнена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай