БСП казва "да" на ГЕРБ, но срещу ревизия на концесиите

Социалистите викат в НС главния прокурор и министъра на икономиката за приватизацията

БСП казва "да" на ГЕРБ, но срещу ревизия на концесиите | StandartNews.com

БСП прие хвърлената ръкавица на ГЕРБ за ревизия на приватизацията и далаверите покрай нея по време на целия преход, но под условие. Соцлидерката Корнелия Нинова показа готовност да води разговор с управляващите, ако бъдат включени още в ревизията и масовата приватизация с бонови книжки, концесиите и групировките на прехода.

"Ще ги подкрепя, ако седнат да разговарят с нас по всички теми на прехода. В тези всички теми влиза и приватизацията. Нямам против да се разследва и приватизацията", уточни Корнелия Нинова. Дали да сложи подписа като вносител, ще реши пленумът на БСП в събота, уточни тя.

Социалистите внасят днес в деловодството на парламента и искане за изслушване на премиера, министъра на икономиката и главния прокурор.

Нинова поясни, че искат изслушването на министър Емил Караниколов в пленарната зала и на обвинител номер едно Сотир Цацаров - в правната комисия, във връзка с приватизационните сделки през годините, контрола над тях, прокурорските проверки, както и делата - кои са прекъснати поради изтекла давност, кои са прекратени и т.н.

Корнелия Нинова вика и премиера Бойко Борисов в парламента, за да обясни, ако трябва, и на закрито заседание, кой е депутатът, който се занимава с наркотрафик.

"Да дойде и да каже кой депутат се занимава с нарктрафик, защото това е ужасяващо. Искаме истината - за наркотрафика и за купуването на гласове. Ако откаже да дойде, ще считаме, че няма такава информация, просто лъже. Ако дойде обаче - истината поименно и да си носи отговорността, но едно от двете трябва да направи", орична е Корнелия Нинова.

Социалистите поискаха и за пореден път оставката на вътрешния министър Валентин Радев и вицепремиера Валери Симеонов във връзка с разкритията от филма на Елена Йончева

"Граница", в който граничен полицай, чиято самоличност е запазена в тайна, твърди, че трафикът на мигранти се покровителства от най-високо ниво в МВР.. Червените се кълнат, че ще използват всички възможности на родното и европейското право, за да гарантират защита на полицая като свидетел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай