Бойко Борисов се срещна с престолонаследника на Абу Даби

Бойко Борисов се срещна с престолонаследника на Абу Даби | StandartNews.com

Министър -председателят Бойко Борисов се срещна днес в Абу Даби с престолонаследника на Абу Даби и заместник-върховен главнокомандващ въоръжените сили на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, съобщиха от правителствената информационна служба.

Шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян посочил по време на срещата, че иска връзките между двете страни да се укрепват и развиват, както и че знае много за България и лично за Бойко Борисов, съобщиха от правителствената пресслужба след срещата. Шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян изразил желание да посети България, допълниха от МС.

Премиерът Борисов благодарил за гостоприемството, поздравил шейха от името на българския народ и подчертал, че за него е чест да чуе българския химн в Абу Даби.

Шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян проявил интерес към Председателството на Съвета на ЕС от страна на България тази година и неговия приоритет - подкрепата за евроинтеграцията на Западните Балкани. Борисов казал по време на срещата, че България и ОАЕ имат общи стратегически интереси в икономиката, земеделието, строителството, развитието на технологиите и военната промишленост. Борисов казал още, че Балканските страни са етнически разнообразни, но България е пример за етническа толерантност.

Шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян е попитал премиера Бойко Бориов за транспортните коридори, които България договаря със съседните държави. Българският министър-председател му разказал за предстоящата среща на Съвета за сътрудничество на високо равнище между България, Румъния, Сърбия и Гърция на 2 ноември във Варна. Премиерът Борисов посочил и благоприятния бизнес климат, който има в България.

Бойко Борисов информирал шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, че България желае да участва в Световното универсално изложение ЕХРО 2020 в Дубай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай