Бойко Борисов приема 31-годишния канцлер на Австрия Курц

Бойко Борисов приема 31-годишния канцлер на Австрия Курц | StandartNews.com

31-годишният австрийски канцлер Себастиан Курц идва на посещение у нас по покана на премиера Бойко Борисов. Двамата ще обсъдят задълбочаването на двустранните отношения, както и сътрудничеството в рамките на ЕС с фокус върху приемствеността в темите на Българското и Австрийското председателства на Съвета на ЕС.

Курц и Борисов вече разговаряха по телефона в средата на януари, когато канцлерът пожела успех на България по време на председателството на Съвета на Европейския съюз.

След половин година България ще предаде ротационното лидерство именно на Австрия. Себастиан Курц, който на 27-годишна възраст стана най-младият външен министър в Европа (от 2013 до 2017 г.) пък обеща на Борисов да продължи работа по приобщаването на Западните Балкани.

Австрия е и една от страните, които имат известни резерви по отношение на приемането на България в шенгенското пространство.

Очаква се в София двамата лидери ще обсъдят тези теми, както и бъдещето на Европейския съюз в контекста на предстоящото напускане на Великобритания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай