Бойко Борисов: Кабинетът трябва да е на ГЕРБ

За пръв път от години се озорихме, призна бившият премиер

Бойко Борисов: Кабинетът трябва да е на ГЕРБ | StandartNews.com

Лидерът на победителите от ГЕРБ Бойко Борисов направи уклончив коментар на ситуацията, в очакване на крайните резултати.

"Коментирам, с уговорката, че може да има промени в резултатите, обясни той. - От доста време срещу нас имаше достоен съперник и поздравявам БСП и Корнелия Нинова за сериозната мъжка битка. От доста време, този път се озорихме в тези избори. Иначе резултатът е категоричен, тъй като имаше подвиквания и в парламента „оставак" и е хубаво, че волята на мнозинството съвпада с управлението. Подадохме оставка и се преброихме и резултатът препотвърждава – ГЕРБ трябва да е водеща сила в управлението.

Ще положим много усилия, надявам се с малко компромиси, на базата на програмата и това, което говорихме на хората, за да може в преговорите с потенциалните партньори бързо да се направи правителство.

Не мога да кажа нищо повече към момента. Утре ще събера изпълнителната комисия в разширен състав и в кратки срокове ще направим консултации на база на решенията, които ще вземем утре.

Огромна благодарност към демокрацията и към българите, че препотвърдиха нашата политика. Народът е толкова мъдър! На нас демокрацията само ни е дала, нищо не ни е взела.

За пореден път десницата – партията от ЕНП – категорично победи социалистите.

За външната политика категорично се знае с кого няма да се правят компромиси – това е вмешателството във вътрешните работи на България.

Не е честно и не е правилно да поставяме условия на колегите от другите партии, без да сме чули техните условия. Като видим резултатите, ще коментираме.

ГЕРБ е длъжен да направи правителство, всяко друго решение – втората и третата сила да правят правителство, повтаря модела „Орешарски". Отчитайки от наша страна всички грешки, които сме направили", допълни Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай