Бойко: Ако църквите ни си помагат, ще сме щастливи

Бойко: Ако църквите ни си помагат, ще сме щастливи | StandartNews.com

Ще сме истински щастливи, ако и нашите църкви си помагат и работят, пеят и проповядват заедно в името на добруването на двата народа. Това каза премиерът Бойко Борисов по повод писмото, с което македонската църква изрази готовност да признае Българската православна църква за църква-майка, ако бъде призната от нея.

"Ние не можем да се бъркаме", уточни българският министър-председател, който сподели, че като "християнин като тръгна да правя нещо важно, тръгвам от църква, от манастир, искам помощ от Господа и вървя след нея".

Македонският му колега Зоран Заев добави: "Като правителства не искаме да навлизаме в работата на църквата, само можем да правим неща, за да има развитие на сътрудничеството ни. Автокефалността на македонската църква е много важна."

Въпросът за признаването на Македонската църква ще бъде разгледан на предстоящото на 27.11.2017 г. заседание на Светия синод на Българската православна църква.

Преди официалната част от съвместното заседание на правителствата в Струмица Зоран Заев и Бойко Борисов посетиха Водочки манастир "Свети Леонтий", където бяха посрещнати и от македонския владика Наум.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай