Борисов: За един глас партии преминаха границата!

Политиците сме длъжни да бъдем много с акъла си, призова лидерът на ГЕРБ

Борисов: За един глас партии преминаха границата! | StandartNews.com

Обстановката е много критична. Затова парламентарните избори са важни, но изборите ще минат, а с повече усилия и разбиране, се надявам, да има стабилно правителство. Но това, което се случва в момента на границата - това, че се бутат хора и се създава напрежение между България и Турция, е много опасно, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при закриването на кампанията в Пловдив.

"Моят страх е, че ние ще улесним ескалирането на тези събития до положение, в което няма да може да бъде контролирано. Говорих за Косово, говорих за Крим, може би трябваше да се припомни и за Кипър. И в момента партии за един друг глас повече преминават границата и вкарват България в ситуацията, в която само преди двадесет и няколко години е бил възродителният процес. Достатъчна е само една искра, а в момента там има факли – и такава беля ще стане, от която излизане няма", предупреди Бойко Борисов."

"Не случайно ние толкова бяхме резки за Крим, защото след Косово, тук тлее голям проблем", каза още лидерът на ГЕРБ. „В понеделник българите трябва да са толкова единни като народ, за да преодолеем това, което става на юг от нас, на запад от нас, на изток от нас. Европа е разединена. Ежедневните заплахи на Турция към Германия, Холандия, заплахите, които се сипят в тази посока, вече са реалност за България. Политиците сме длъжни са бъдем много умни, много с акъла си, ако не искаме да предизвикаме голям конфликт. Пловдив ми е любимият ми град. Следващите избори ще настояваме да се провеждат по мажоритарната система. Да не се храним от нещастието на другите хора, да сме толерантни, защото ГЕРБ винаги сме били толератни. Сега, когато има нула натиск на границата да не допуснем сами да си навлечем проблем заради десет или двадесет хиляди гласа, толкова ще получат. Ходих в Истанбул при Ердоган, при Йълдаръм, казах нашите условия, с дипломация направихме да има нула натиск върху границите заедно с всички колеги, които работеха по темата.", продължи той. 

Там където има пътища, идват и инвестициите. ГЕРБ ще настоява следващите избори да се проведат по мажоритарна система, 10% данък, магистрала "Хемус" трябва да се направи, пътят Русе-Търново, Ботевград-Мездра", завърши бившият премиер. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай