Борисов: За България питайте инвеститорите, а не хейтърите на жълтите павета

Борисов: За България питайте инвеститорите, а не хейтърите на жълтите павета | StandartNews.com

Когато чуеш от успели инвеститори какво е в България, съвсем друга представа ще получиш отколкото хейтърите на жълтите павета. Това каза премиерът Бойко Борисов при посещението си в Индустриалната зона в Шумен. „По-интересно е да чуете американските, турските и другите инвеститори в Индустриалния парк за условията у нас, за това, което изграждаме в община Шумен с публично-частно партньорство - вече заводите са факт. На първо място те поставят АМ „Хемус", защото тя е жизненоважна в региона. С радост приемат това, че се строи усилено", коментира Борисов. Премиерът посочи, че вече години наред се поддържа 4% ръст на икономиката, а безработицата е паднала до 5% и не работят само тези, които не искат да работят.

Министър-председателят заяви, че много пари се плащат в социалните системи и на практика бизнесът тежко се затруднява с намирането на работници, затова ще се мисли и работи в посока образователна инфраструктура, образование, квалификацията на работниците.

Бойко Борисов изтъкна стабилността на българският лев. По думите му разликата между България и съседните ѝ страни през последните години е видна - ние се развиваме нагоре и се строи се все повече.

По време на разговорите с премиера Бойко Борисов в завод „Енпай" кметът на Шумен Любомир Христов обясни, че Индустриалният парк е публично-частно партньорство, в което делът на общината е 45%. „За последните две години сме привлекли 17 инвеститори в Шумен, от които трима клас А. Паркът е една от най-модерните индустриални зони в България с напълно изградена инфраструктура. В началото на месеца направихме първа копка на новата подзона С, тъй като зона А вече е пазарно реализирана над 85 %.", обясни Любомир Христов. Изпълнителният директор Николай Тончев представи предимствата на Индустриалния парк в Шумен за инвеститорите, които биха искали да изградят своите производства тук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай