Борисов: Трудно ще се направи правителство

Борисов: Трудно ще се направи правителство | StandartNews.com

Притеснението ми е, че трудно ще се направи правителство. Спекулациите не ни тревожат, но фактите са такива. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след края на срещата с Асоциацията на организациите на българските работодатели, която се проведе в сградата на Асоциация на индустриалния капитал в България.

"Категорични сме, че плоският данък трябва да остане. Всички други интерпретации не граничат със здравия разум. Колкото повече икономиката дърпа напред, толкова повече се увеличават и заплатите, и пенсиите. Всяка една цифра от нашата програма съвпада с разчетите, които бизнесът има и за минимална, и за средна заплата. Цифрите ни са точно такива, каквито са", категоричен бе той.

Борисов коментира и вчерашното гласуване на лидера на ПЕС Сергей Станишев за СЕТА. "Надявам се, че хората, които се подготвят да управляват България, няма да се объркат. Тези неща се говорят от година и точно когато зелената лампичка ти свети, да се объркаш, мисля, че не е сериозно. Народът не трябва да се въвежда в заблуждение. За мен объркване няма. Направено е целенасочено. Ако могат да заблудят някой друг човек, да го заблудят", подчерта Борисов.

Бившият премиер Бойко Борисов запозна бизнеса и с приоритети на правителство в рамките на 5 минути.

"По закон всяко дете трябва да знае български и да чете. За сигурността също обяснихме - лимит на автомобилите и присъствие на полицаи във всяко населено място. В сферата на медицината ще действаме като при контрабандата - свързване на системата с НОИ, министерството, здравната каса, за да се види има ли надписване и източване. Имаме нужните системи, само трябва да се свържат. Това ще бъде едно от първите неща, които ще направим", заяви Борисов.

По думите му бюрокрацията е нещо, което мъчи обществото. "Най-вече в общините и строителството. Какви ли не режими има, трудно се вадят документи. Знаете също, че милиони изтекоха с подставени имена и фирми. Затова в агенциите трябва да минат на електронно управление, за да може администраторът веднага да види кой има свидетелство за съдимост и дали са платени данъци, не да се ходи по гишетата", коментира бившият премиер. 

"Аз се надавям, че хората, които смятат да управляват, да не се объркват. Особено за важни решения, които се вземат в Европейския съюз и Европарламента. Една година се говори по тези теми и по тях няма как да се объркаш. И точно, когато ти светне лампичката в зелено, че си гласувал - да се объркаш. Едно е да дойдеш тук и да говориш глупости, и друго там, като гласуваш. Не може само да искаме да ни дават пари от фондове, а иначе да се объркваме", заяви още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай