15:05 ч.

30.05.18

3 мин.

0

31

0
Борисов след срещата с Путин: Турски поток влиза в България /ВИДЕО, ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА/

Готови сме да се върнем към проекта АЕЦ "Белене", заяви руският президент


ИЗЯВЛЕНИЕ НА БОРИСОВ СЛЕД СРЕЩИТЕ


Категорично "Турски поток" влиза на територията на България. Това каза министър-председателят Бойко Борисов на пресконференция след срещата с президента на Русия Владимир Путин.


„Мисля, че водихме един много полезен и прагматичен разговор. Относно това дали ще има втора точка на вход на газ през Турски поток за България – това, което говорихме и което президентът Путин ни увери, е, че е разговарял вчера с турския президент и нямат нищо против тази точка на контакт да влезе в България. От името на българите изказвам благодарности, че отново се връщаме към газоразпределителната роля, която имахме на Балканите. Да, можеше да дойде руска тръба навремето през Южен поток, но това са минали събития. Така че по тази тема – ясно и категорично Турски поток влиза на територията на България", каза още премиерът Борисов и посочи, че съответно „Газпром", „Булгартранзгас" и министрите ще намерят сферата, по която след това да се преразпределя, да се търгува и да се транспортира до следващите държави в региона.


„И сега на базата на това количество, което влиза от Русия през Украйна за България през "Турски поток", трябва да намерим формула да го разработим през газов хъб. И нашите колеги поеха ангажимент заедно с Европейската комисия да намерят приемливата формула", коментира още министър-председателя.


Борисов коментира и темата с непостроената АЕЦ "Белене": "Научили сме си урока за „Белене", искаме проект на пазарен принцип, който да може да се издържа и да генерира не само печалба, но и сигурност. Правителството на България, българският народ разполага с два реактора и с площадка на АЕЦ „Белене". Благодарих за 5-и и 6-и реактор на АЕЦ „Козлодуй", за това че им се удължи живота. След 10-15 години базовата ни мощност ще има необходимост от други реактори", коментира премиерът.


"Русия е готова да се върне към проекта за строителство на атомната електроцентрала АЕЦ „Белене", ако България вземе решение", заяви от своя страна Путин.


Борисов допълни, че се надява Путин да положи всички усилия, колкото е възможно по-скоро конфликтът в Сирия да свърши.


От нашата делегация в разговорите участваха вицепремиерът Томислав Дончев, , енергийният министър Теменужка Петкова и посланика ни в Москва Бойко Коцев. От руска страна на срещата бяха Юрий Ушаков, външнополитически съветник на Путин, Денис Мантуров – министър на промишлеността и търговията и Александър Грушко, зам.-министър на външните работи, отговарящ за Европа.


Преди това Борисов напомни, че това е третата среща между двамата. Първата беше в Гданск, втората в София и третата сега. "Чувахме се по телефона, обменяхме мнения. Русия винаги е имала своето влияние в Европа и затова е добре да знате какви проекти правим. В сферата на сигурността и борбата с тероризма работим много добре с вашите служби. Добре работим и в сферата на туризма и земеделието. След 10-15 дни светът ще е футбол, желая ви успехи на световното по футбол", заключи Борисов.


По-рано днес Борисов се срещна с министър-председателя на Русия Дмитрий Медведев в приемния дом на правителството.


По-късно руският президент Путин ще даде официален обяд в чест на българския министър-председател Бойко Борисов. На него ще присъстват заместник министър-председателят Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на културата Боил Банов, министърът на енергетиката Теменужка Петкова и министърът на туризма Николина Ангелкова. От руска страна ще бъдат първият вицепремиер и министър на финансите, зам.-министърът на външните работи, министрите на промишлеността и търговията, на енергетиката, на културата, както и ръководителят на Федералната агенция по туризъм, председателят на Управителния съвет на "Газпром" и президентът на "Лукойл".


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 22:33 · 31.05.2018
Среден пръст за всички прости милиционери начело които съсипаха държавата, начело с карикатурата Борисов
Потребител · 19:54 · 31.05.2018
Винаги e добрe да имамe гас колкото повeчe толко по добрe , ниe смe сърбали чорба знаeмe много вяра на никои глeдамe си интeрeса , Сeга eвропа уж нормална утрe нe знаeмe, амeрика си харeса идиот за прeзидeнт ,пак можe друг идиот да доидe слeд врeмe , днeска Путин утрe доган истината e нeщо построи ли сe изкарават ли сe пари никои нe го закача
Потребител · 14:39 · 31.05.2018
хайде край. даже тиквата се прибра о сряд нощите по пантофи..лека нщ иприятни сънища за хъбчета,пъпчета и албано-косоварските западняци.
Потребител · 13:54 · 31.05.2018
Бунак, никой нищо не е искал - всички са в играта - вече 30 години, а заедно с тях са и тези които гласуват за тях
Потребител · 13:51 · 31.05.2018
като четеш някои какво пишат и какви обноски имат-ти идва да ги пратиш на майната им-но като че ли и от там са им дали пътя-
Потребител · 13:13 · 31.05.2018
вие само лижете-поискайте нова конституция, нов изборен кодекс, велико народно събраниее, намаляване броя на депутатите - стига сте се джафкали - поискайте нови заводи, нови пазари, нови правила от ес..ОТ КОЙ ДА ГИ ПОИСКАМЕ БЕ БУНАК. НИНОВА И БСП ГИ ИСКАТ,НИЕ ГИ ИСКАМЕ,НО САМОВЛЩБЕНИЯ БАНКЯНСКИ СЕЛЕНДУР НЕ ЧУЕ,ЩОТО ГО ИЗБИРАТ С ИЗМАМИ,НЕ МУ ПУКА. КВО ИСКАТЕ РЕВОЛЩЦИЯ ЛИ,ДА ГИ ИЗБИЕМ
Потребител · 09:47 · 31.05.2018
нема да се случи - като чета прежде пишещите извода е следния-абе май само лижете и с това оставате - държавата бедна, без пазари, нема млади хора, а вие само лижете-поискайте нова конституция, нов изборен кодекс, велико народно събрание, персонални сметки на здравноосигурените, намаляване броя на депутатите и т.н и т.н. - стига сте се джафкали - поискайте нови заводи, нови пазари, нови правила от ес
Потребител · 11:01 · 31.05.2018
@Потребител Е те правилата от ЕС са много ясни. Властта е в Брюксел. Работим в техни заводи изкупени от соц -строителството за африкански държави. Печалбата отлита на запад. После се чудим защо там живеели добре. ЩОТО СМЕ КОЛРОНИЯ. Ако не знаете какво е колония значи не сте ходили на училище. С една дума - батак.
Shopeto · 12:38 · 31.05.2018
@Потребител Грешиш, живеем по-зле от хората на запад, защото все още имаме да плащаме за времето когато бяхме колония на Москва. И като пиша за плащане, нямам в предвид само материални неща.
Потребител · 06:32 · 31.05.2018
Шопе Шопе
Изкриви и ти
Вземи си смени прякорчето че поне да не се знае кой си
Че то освен простотия до шия около теб друго няма
Айде остани си със здраве
Shopeto · 08:08 · 31.05.2018
@Потребител Пожеланията за здраве ги приемам с благодарност, останалото за простотията сасъщите общи приказки като на червената сган отдолу: "не знам защо, ообаче ми говориш различни неща, значи си тъп...."
А това, че съм от шопско, мисля е ясно така или иначе - или познаваш някой от Бургаско, който да иззползва толкова много думи? В шопско имаме и от двата вида добитък :)
Потребител · 06:24 · 31.05.2018
ШОПЕ, СКРЙ ГО ТОЯ ДЕТ ГО ПОКАЗВАШ НА-ПРОСТАШКИ,ЧЕ ПОтРОШЕНКО ТЕ ХЛЪЗНА ПО ДИНЕНА КОРА С ФЕЙК НОВИНА. А ПАК МУ ВРЕВАЙ НА ТАЯ ЩАТСКА ИЗМЕТ-СКРИПАЛ,БАБЧЕНКО,СКОК ПОДСКОК И ВЕЧЕ ГОРДИЙ ПУТИН Е НА ХОД, А ЖАБИТЕ СИ КРКАЙТЕ У ГЬОЛА,ДАНО ВИ СВЕТНЕ ИСТИНАТА ГОЛА.
Потребител · 04:09 · 31.05.2018
Какъв Бабчeнко! Простак си и простак щe си останeш. Умираш от злоба западно мeкeрe! Фалшивитe новини нe минават. Тe са за тъпак като тeбe.Копирано от standartnews.com
Потребител · 04:07 · 31.05.2018
Какъв Бабчeнко! Простак си и простак щe си останeш. Умираш от злоба западно мeкeрe! Фалшивитe новини нe минават. Тe са за тъпак като тeбe.
Потребител · 22:12 · 30.05.2018
Б. Борисов е Предател. Вместо ние да продаваме руски газ на Турция и да взимаме процент, тоя иска да купува от Турция. А и турците искат през тая тръба да прехвърлят араби към Европа за да ни завземат Отново.Газ от Турция НЕ ни трябва. Турция искат да прецакат и България и Русия. Реджеб Ердоган лично свали руски самолет над Сирия и праща ордите Башибозуци към Европа.
Shopeto · 19:27 · 30.05.2018
Само мматериалното ви интересува, нали Стандарт? За историята около Бабченко нито дума, Те и читателите ви това искат, не разни новини, дето може да им объркат мирогледа.
Потребител · 04:10 · 31.05.2018
@Shopeto Какъв Бабчeнко! Простак си и простак щe си останeш. Умираш от злоба западно мeкeрe! Фалшивитe новини нe минават. Тe са за тъпак като тeбe.
Shopeto · 07:58 · 31.05.2018
@Потребител От злоба умираш ти, затова обикаляш по форумите и се нахвърляш да обиждаш всеки другомислещ. И кое му ее фалшивото на новината, че Бабчeнко изведнъж се появи жив и здрав?
Потребител · 11:04 · 31.05.2018
@Shopeto ТОЧНО ТОВА Е ФАЛШИВОТО КУРВО. КАКТО СЪС СКРИПАЛ. БОЙНО ОТРОВНО ВЕЩЕСТВО И НАКРАЯ СЕ ОКАЗА ЧОВЕКА ДРОГИРАН С ОБЕЗБОЛЯВАЩОТО -ФЕНТАНИЛ. ТОВА ГО ИМА В РАЗСЛЕДВАНЕ НА ДИЛЯНА ГАЙТАНДИЕВА. ИМА И КОПИРАНА ПЪРВТА СТРАНИЦА НА САЙТА НА БОЛНИЦАТА. ПОСЛЕ СМЕНЯТ СТРАНИЦАТА И РВУСНАКА СТАВА ВИНОВЕН.
Shopeto · 12:32 · 31.05.2018
@Потребител Къде го чукаш, къде се пука...
Какво общо имат случаите Скрипал и Бабчeнко? И още веднъж да попитам: какво е фалшивото на новината, че Бабчeнко е жив и здрав? Писах само, че това се премълчава тук, ти оттам стигаш до извода, че съм... сещаш се какво.
Колкото до Скрипал, ти си май последният заблуден, който още ги вярва тия глупости.
Потребител · 04:57 · 01.06.2018
@Shopeto Нe сe извъртаи копeлe. Ти сe хвана на въдиzата, а сeга ми говириш, чe e жив.
Shopeto · 07:18 · 01.06.2018
@Потребител Простащината ти минава всякакви граници, затова те оставям см да си приказваш.
Потребител · 18:41 · 30.05.2018
беше та ебала европейската комисия. те си направиха два северни потока а на тебе среден пръст.
Потребител · 18:39 · 30.05.2018
Ами защо тогава отказа южен поток бе дебил прост. И ти и комунистите продадохте народа си. Да еба алчните ви гъзове прости. Лижете задниците на американците за власт и пари. Долни продажници
Shopeto · 19:30 · 30.05.2018
@Потребител В случая лиже дупето на Путин за газ = власт и пари. Какво мрънкаш, нали това искате всички тук.
Потребител · 04:11 · 31.05.2018
@Shopeto Тъпак!
Shopeto · 07:51 · 31.05.2018
@Потребител Тъпак? Аз? И защо? Не можеш да го формулираш ли? Не си свикнал да пишеш такива дълги изрази? Разбирам, искаш да звучиш по-компактен. За съжаление звучиш само като простак с начално килийно.
Толкова по въпросът за тъпотата при хората и при говедата.
Потребител · 11:05 · 31.05.2018
@Shopeto Незнам кой ти е писал че си тъпак. Аз от доста време пиша че си сорос курва на заплащане.
Shopeto · 12:22 · 31.05.2018
@Потребител Ааа.... тебе си те знам: ти си на път да ми станеш най-любимият простак във форума. Не само си забавен, ами и "курва" си се научил как се пише...
Потребител · 05:04 · 01.06.2018
@Shopeto Тъпак да, защото само тъпак можe да пишe нeсмислeни и нeобосновани нeща водeики сe от русофобията, която тe e обзeла, а нe от рeалнитe нeща в живота. И тази злоба щe тe погуби, защото нeщата сe развиват точно обратно на това коeто то бълнуваш.
Shopeto · 07:25 · 01.06.2018
@Потребител Питам се дали би ми ги казал всичките тези неща и в очите или си толкова наперен само като пишеш анонимно в нета. Русофобия! Не, не съм русофоб, по-скоро ти си такъв. Човек трябва много да мрази руснаците, за да е щастлив, че един диктатор ги е натиснал и ги цеди като мокър пешкир.
Путин и приятели, това не е Русия, тя е много повече от тази банда мутри. Но ти явно не го разбираш.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент