Борисов се възмутил пред дипломати, че са се поддали на фалшиви внушения

Борисов се възмутил пред дипломати, че са се поддали на фалшиви внушения | StandartNews.com

Без коментари приключи срещата на министър-председателя с посланиците в МС, която продължи около час, съобщи бТВ. „Не ви се сърдя, но съм учуден как вие се поддадохте на едни фалшиви внушения", така се е обърнал премиерът към дипломатите.

Премиерът Бойко Борисов покани всички посланици в министерския съвет, за да изрази пред тях недоволството си от негативните коментари от чужди политици и медии към България по отношение на убийството на Виктория Маринова.

Борисов, главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на вътрешните работи Младен Маринов са представили всички детайли по криминалното разследване за убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе. Борисов е заявил, че е очаквал от чуждите посланици и медии да се обадят и попитат в МС за подробности по случая, преди да публикуват позиции и коментари за убийството, но до момента няма нито едно обаждане.

От снощи представители на ЕНП се опитват да се свържат с премиера, но той отказва разговори с тях до 17 октомври, когато ще се проведе срещата на ЕНП преди Европейския съвет. На него ще се представят кандидатите за председатели на ЕК след изборите догодина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай