Борисов: С Ангела се прегърнахме да й дам кураж

Борисов: С Ангела се прегърнахме да й дам кураж | StandartNews.com

"С Ангела се прегърнахме да й дам кураж, дано състави правителство, защото докато Германия е блокирана, нищо не върви както трябва", заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел. Днес той участва в среща на върха за Източното партньорство на Европейския съюз. 

"Черно море е едно прекрасно място. То може да стане място от което да минават газопроводи, може да има пристанище, може да има бизнес, има огромни възможности", заяви премиерът. Той посочи, че е много по-добре управляващите на Армения и Азербайджан да си говорят, вместо армиите на двете страни да се сблъскват на бойното поле в Нагорни Карабах. 

"Аз съм оптимист за това, което се случва по време на нашето председателство, източното партньорство да продължи", каза още Борисов.

"Има възможност да се обучават студенти. За мен е най-важно образованието, даваме възможност максимум студенти да идват да се обучват в България", заяви той.

"На 11 декември имаме среща с Тереза Мей и министри от Великобритания. Надявам се да поддържаме едни добри отношения, нека съм лош песимист в случая, най-добре да си останат в Европейския съюз. Истински се надявам Мишел Барние да успее да си свърши работата", коментира и другите горещи европейски теми Борисов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай