Борисов: Прокопиев ми се оплакваше, че Василев ще го убива

Борисов: Прокопиев ми се оплакваше, че Василев ще го убива | StandartNews.com

Интервюто на Цветан Василев е опит на групата на Прокопиев да дискредитира ГЕРБ. Това е най-добрата партия, затова. Това заяви премиерът Бойко Борисов след като изрази желание да коментира интервютата на Цветан Василев.

Прокопиев навремето идваше да се оплаква при мен, че Цветан Василев иска да го убива. Искаше помощ. А сега му пуска интервю след интервю. Двамата направиха фронт срещу мен. Булгартабак се продаде по времето на министър Трайчо Трайков,продаде го Сити банк - американска банка. Взеха се 110 млн. евра. БТК стана изцяло частна. Продажбата се извършваше в Люксембург между частници, коментира премиерът и допълни: Мадлин Олбрайт ми се обаждаше, искаше да говорим по тази тема. Защото имаше много кандидати. Отказвал съм на всички да говоря дори за Виваком. Отказал съм на всички комании, които искаха, среща.

По думите на Борисов Делян Пеевски няма нищо общо с управлението на ГЕРБ. "Докато кръгът "Капитал" е имал нещо общо. Те са ми предложили 5-6 министри, докато ги видя какви са и да ги изгоня. Защото не ме питате за Прокопиев, а все за Пеевски. Единият е влиял на БСП във властта, другият влияеше на мен в началото. Доведоха министри, ставаха, взех ги. Тия, които не ставаха, ги махнах. ГЕРБ е независим. Над мен няма никой, над ГЕРБ няма никой, каза Борисов.

По повод обвиненията, че България е „клекнала" на Ердоган", премиерът се пошегува: „Много ме боли коляното, аз не мога да клекна дори и да искам. Че успяваме по 100-200 човека да върнем в Турция без споразумение. Искате да станат 100 000 души. Предложете едно село или град къде да ги преместя. Кажете един град и вие го приемете като ангажимент. Хората не искат да им ги пращаме в градовете и в селата. Препълнени са ни центровете. Пред кого сме клекнали, че всичко, което влезне у нас нелегално го връщаме в Турция, за разлика от Гърция, където има проблем", заяви още премиерът пред Нова телевизия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай