Борисов призова ЕК да погледне по-сериозно на хакерите

Борисов призова ЕК да погледне по-сериозно на хакерите | StandartNews.com

Европейската комисия (ЕК) може да фокусира повече вниманието си върху борбата срещу киберзаплахите и киберпрестъпността, отбеляза министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си в Министерския съвет със заместник-председателя на ЕК и комисар по работни места, растеж, инвестиции и конкурентоспособност Юрки Катайнен. Това съобщиха от правителствената информационна служба. Според премиера Борисов това ще бъде в интерес на сигурността всички държави-членки на ЕС, предвид бързото развитие на технологиите.

По време на разговора беше обсъдена темата за предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 година. Борисов изтъкна, че едно от трите ключови послания на страната ни ще бъде конкурентоспособността на европейската икономика. Акцент ще бъде поставен върху подкрепата на предприемачеството, растежа и работните места, задълбочаването на Икономическия и паричен съюз, устойчивата околна среда и ефективен Енергиен съюз.

Двамата се обединиха около значението на европейските средства и тяхното ефективно и разумно използване, така че да се постигне максимален ефект за гражданите на ЕС. Премиерът Борисов изтъкна, че благодарение на европейската солидарност, в страна ни се реализират редица проекти от голяма обществена полза. Той даде пример с метрото в София и други обекти в сферата инфраструктурата и екологията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай